Website maken voor freelancers

Bekijk ook eens een onderstaande artikelen

MijnHostingPartner23-03-2024

Hoe kies je de juiste domeinnaam voor je onderneming?

Een van de eerste stappen bij het lanceren van een nieuwe onderneming is het
Lees meer
MijnHostingPartner11-09-2024

De laatste Advertentie opties voor je website

Er zijn een aantal verschillende opties en tactieken die je kan toepassen
Lees meer
MijnHostingPartner29-07-2017

OpenCart Hosting

OpenCart hosting Je hebt een hoop opties om je webshop te gaan beginnen de
Lees meer
MijnHostingPartner07-08-2021

Website maken voor freelancers

Freelancers op elk gebied kunnen veel profijt halen uit een eigen website. Van het vinden van nieuwe klanten, altijd beschikken over een online visitekaartje wat voor je werkt, en het overhalen van klanten door het showcasen van je laatste projecten. Of het delen van succesverhalen of tips en trucs. Een website kan je ook mee adverteren, gevonden worden op zoekmachines voor je diensten. En ga zo nog maar even door. Maar hoe maak je een website voor jouw freelance werk? Dat bespreken we in deze blog post.

Een website is tegenwoordig eenvoudig gemaakt met een Content Management Systeem. Dit is een stuk software wat er voor zorgt dat alles aan jouw website vrijwel zonder coderen en op een visuele wijze kan gebeuren. Met simpele installaties en honderden thema’s en plug-ins kan je verder ook de website helemaal in jouw eigen stijl maken. Er zijn een aantal verschillende Content Management Systemen die allemaal hun eigen sterke en zwakke punten hebben. Maar voor freelancers die op zoek zijn naar een eenvoudige oplossing waar ze snel mee verder kunnen is het WordPress Content Management Systeem een solide keuze. Laten we verder bekijken hoe dit in zijn werk gaat en hoe jij hier je freelance website in kan maken. 

Zelf je freelance website maken

Het begint bij het kiezen van een webhosting pakket en domeinnaam. Wellicht heb je al een bedrijfsnaam of naam in gedachten die je wilt gebruiken hiervoor. Dan is het raadzaam om die eerder dan later vast te leggen. Het kan maar zo voorkomen dat hij morgen al geregistreerd is door iemand anders. Verder is het belangrijk om een domeinnaam extensie te kiezen zoals .nl .com of .be. Hang deze keuze af van de taal en land waarin je wilt opereren. Of ga voor een exotischere domeinnaam extensie indien gewenst. De keuzes zijn in te zien in onze domeinnaam configuratie. 

Na het kiezen en registreren van het domeinnaam heb je de pakketkeuze. Een hosting pakket voor freelancers hebben we met een WordPress site eigenlijk twee keuzes voor. Een van de SSD hosting pakketten, 25 GB is ruim voldoende voor de meeste gebruikers, of een van de Managed WordPress pakketten. Hier nemen wij de updates en backups voor je uit handen. Makkelijk om je jezelf meer tijd te geven voor je opdrachten. 

Beide pakketten zullen ervoor zorgen dat jouw WordPress site snel beschikbaar is voor klanten en gebruikers, dankzij de SSD opslag op beide pakketten beschik je over een razendsnelle website. Verder zijn er ook een aantal handige tips en trucs toe te passen met caching om jouw website nog sneller beschikbaar te maken. Deze kan je vinden in onze kennisbank en onze blog posts.

Het installeren van WordPress is verder ook een eenvoudige stap, en als je hier niet uitkomt kunnen we je hier altijd mee assisteren. Nadat je WordPress geïnstalleerd hebt staan is het een kwestie van een thema uitkiezen, er zijn vele mooie thema’s gratis beschikbaar die je kunt installeren met een druk op de knop. Om hierna je website te gaan vullen met je content. Schrijf zelf je teksten en belicht je sterke punten, waarom opdrachtgevers jouw moeten kiezen voor hun project en kleed dit verder leuk aan. De vaste pagina’s zoals contact, home en diensten pagina’s kun je verder inrichten hoe je zelf verkiest. Dit zal nog het meeste werk zijn aan een website, aangezien content een belangrijk deel is van elke website. Hierdoor wordt je ook gevonden door zoekmachines zoals Google, Bing en DuckDuckGo. Natuurlijk kan je hier ook schrijvers voor inhuren indien je dit zelf niet ziet zitten. Onthoud wel dat jouw expertise hierin dan niet doorkomt in de meeste gevallen.

Verzamel ook reviews en vraag je bestaande klanten om een klein stukje tekst wellicht om op je website te zetten. Doe hier natuurlijk ook het bedrijfslogo bij en kleed dit op een leuke manier aan. Zo kunnen jouw volgende klanten zien wat er over je werk gedacht wordt en spreekt dit visueel aan. 

Ook een belangrijk onderdeel voor Freelancers – Email 

Email is ook een belangrijk onderdeel voor Freelancers, bij MijnHostingPartner.nl heb je standaard email bij in je pakket en kan je onbeperkt email accounts aanmaken. Zolang je maar in de totaalgrootte blijft in je pakket. Email bij MijnHostingPartner.nl is te gebruiken op de webmail via de browser, op je apparaten in je favoriete apps en natuurlijk binnen Outlook. Maak gebruik van de uitgebreide agenda binnen je webhosting pakket en zorg voor een strakke planning voor al je freelance afspraken. Neem vervolgens je mailaccount ook mee in je telefoon om snel te kunnen reageren op de laatste opdrachten. 

Daarnaast hebben we uitgebreide SPAM filtering en beveiliging op de mail, zodat je minder kans maakt op het ontvangen van SPAM in je inbox. En heb je hiernaast ook nog veel controle over. SPAM wordt door onze SPAM filter gemarkeerd en hier kan vervolgens zelf een actie aan meegegeven worden. Door het bijvoorbeeld direct te verplaatsen naar een ongewenst folder of direct verwijderen.  

Met een SSD hosting pakket heb je dus alles wat je nodig hebt voor een freelance website. Voor minder dan een week boodschappen kan je al een jaar lang jouw domeinnaam en website hosten in de webhosting van MijnHostingPartner.nl. Bestel nu jouw webhosting en begin direct met het maken van jouw Freelancer website!