Is webhosting nodig

Bekijk ook eens een onderstaande artikelen

MijnHostingPartner12-03-2021

Microsoft Outlook Stap vooruit of achteruit

Mail en mail client blijven altijd  wel een belangrijk onderdeel van dagelijkse
Lees meer
MijnHostingPartner10-09-2020

Hoe open ik mijn eigen webshop?

Als je een winkel hebt dan zal het wellicht wel interessant zijn om een eigen
Lees meer
MijnHostingPartner07-03-2022

Website maken voor Bedrijf

Om een website te maken voor een bedrijf kan je twee wegen gaan bewandelen
Lees meer
MijnHostingPartner09-01-2021

Is webhosting nodig

Om een website te kunnen draaien heb je webhosting nodig, dit om ervoor te zorgen dat jouw website stabiel is en beveiligd is tegen aanvallen. Lees verder voor alle voordelen van onze webhosting!

Webhosting wordt gekenmerkt door de mogelijkheid om een website open te stellen om wereldwijd te bereiken. MijnHostingPartner.nl zorgt ervoor dat jouw website bereikbaar is op het internet. Het is echter niet alleen webhosting wat dit mogelijk maakt. Een domeinnaam registreren is ook een essentieel onderdeel hiervan. 

Geen webhosting zonder domeinnaam

Een webhosting pakket zonder domeinnaam is als een kom cornflakes zonder melk. Het is mogelijk maar mist duidelijk iets. De melk in dit voorbeeld is het domeinnaam. Met een domeinnaam kan de webhosting gemakkelijk benaderd worden via elke internet browser, en kan er simpelweg bijvoorbeeld MijnHostingPartner.nl ingevoerd worden, in plaats van een IP adres zoals 192.168.0.1. (Standaard lokaal IP adres). Met een domeinnaam kan je ook gemakkelijk gevonden worden in zoekmachines zoals Google, Bing of DuckDuckGo. En kan het gemakkelijk onthouden worden door bezoekers.

Met een juiste domeinnaam creëer je ook een gedeelte naamsbekendheid. En kan je ook meerdere mensen bereiken waar nodig. Denk aan Social Media of andere kanalen. Webhosting fungeert als de fundering en je domeinnaam voor de voordeur. 

De keuze van een domeinnaam extensie is vervolgens ook nog het overwegen waard. Dit hangt echter vaak af van jouw doelgroep. Wil je bijvoorbeeld een Nederlandse website maken, dan kom je gauw uit op een .nl domein. En als je wereldwijd te vinden wilt zijn dan kan je voor een .com domein kiezen. Denk dus in waar jouw doelgroep zich bevindt en pas jouw domeinnaam extensie hierop aan.

Wat voor specificaties zitten er in onze webhosting pakketten? 

Een webhosting pakket komt in vele vormen en maten, bij MijnHostingPartner.nl hebben we het gemakkelijk voor je gemaakt om het juiste pakket te kiezen. Met een duidelijke indeling en heldere informatie zie je in een oogopslag welk pakket voor jou de keuze is. En mocht je nog een vraagje hebben dan kan je altijd even online op onze chat komen. Onze enthousiaste collega’s helpen je graag verder om de keuze voor je website te maken. 

Is webhosting nodig

Er zijn bijvoorbeeld verschillende pakketten voor het hosten van een WordPress website, wat de populairste manier is om een website te maken en draaien. Of er zijn ook pakketten voor het hosten van Umbraco websites. Zegt je dit allemaal nog niet zoveel dan kan je altijd kiezen voor het SSD pakket wat in twee smaken komt. Waar het enige verschil het totaal beschikbare schijfruimte is. Met een SSD pakket beschik je over de snelste hosting voor een vaste, voordelige, jaarlijkse prijs. Wat je de gelegenheid geeft om de focus op je website te leggen. En hiervan een succes te maken. 

Webhosting aangeschaft, wat zijn nu de stappen om een website te maken? 

Zodra je een webhosting pakket hebt aangeschaft kan je een aantal stappen eerst uitvoeren. Het is raadzaam om je heel even in te lezen in welke keuzes er zijn, welke stappen nodig zijn en meer. Hiervoor hebben we een zeer uitgebeide kennisbank tot je beschikking waar je vrijwel elke vraag die je zou kunnen hebben kan vinden. Dit maakt het een gemak om te beginnen. 

Stel je wilt na de aanschaf graag een website aanmaken, dan heb je gelijk een aantal keuzes. Ga je de website zelf maken met bijvoorbeeld handmatig coderen? Of wil je graag een gemakkelijke interface die je ook gewend bent uit de Microsoft Word tekst editor?  Er zijn hierin meerdere wegen die naar Rome leiden. 

Voor een groot deel van de starters met een website land de keuze om een website te maken met een Content Management Systeem. Vaak afgekort tot CMS. Deze systemen maken het je gemakkelijk om niet alleen snel een website te maken, maar bieden je ook vele tools om gemakkelijk een website aan te passen naar wens. Zo kan je met een Content Management Systeem gemakkelijk een thema selecteren die met een druk op de knop het gehele uiterlijk veranderd van je website. En kan je met een vertrouwde en gemakkelijke omgeving een artikel publiceren, of een nieuwe pagina maken op je website. Termen zoals WordPress, Joomla of Drupal zou je wellicht al gehoord kunnen hebben. Laten we hieronder behandelen hoe je de keuze hier tussen kan maken. 

Keuze tussen verschillende website Content Management Systemen

De keuze van een Content Management Systeem bij de start van een website is geen lichte keuze. Het is belangrijk om met een vastgesteld en populair Content Management Systeem in zee te gaan. De populairste Content Management Systemen zijn allemaal gratis te gebruiken. En gemakkelijk te installeren via onze Web App Gallery die te vinden is in ons Content panel. 

Een Content Management Systeem moet gemakkelijk aan te passen zijn waar nodig, en overeenkomen met jouw wensen voor je website. Wil je bijvoorbeeld een webshop oprichten dan is het raadzaam om hier een toegewijd Content Management Systeem voor uit te kiezen. En als je een blog of portfolio website wilt opstarten dan valt de keuze vaak op WordPress. Met een WordPress website kan je ook vele kanten op.

Verdere Content Management Systemen hebben wij ook beschikbaar in het Control Panel. Als je hier een aantal wilt testen of uitproberen dan kan dit ook gemakkelijk door een subdomein aan te maken. Dan maak je een compleet losse omgeving aan waar je rustig mee kunt experimenteren. Zonder risico te lopen op je hoofdwebsite. Ook in de kennisbank en in onze blog posts behandelen we vaak verschillende Content Management Systemen en hun ups en downs.

Email accounts voor een professionele contact optie

Bij een website hoort een email adres waar je contact kunt leggen met andere bedrijven, je klanten of je website bezoekers. In onze webhosting kan je onbeperkt email adressen aanmaken die jouw eigen domeinnaam gebruiken. Een gratis email adres zoals van Gmail of Hotmail zijn niet geschikt om op jouw website te vermelden. Deze email adressen zien er namelijk niet alleen onprofessioneel uit, maar worden ook niet serieus genomen bij contacten. 

Je hebt dan vervolgens de keuze om een algemeen info@ adres aan te maken om alles op te beheren. Of je kan ook persoonlijke email adressen aanmaken. Zoals je voornaam of per collega een ander email adres. Vervolgens is het email adres gewoon te gebruiken via je internet browser met onze webmail. Zoals je wellicht ook gewend bent van Gmail of Outlook. Of je kan het email adres instellen buiten je webhosting binnen je telefoon, laptop of andere lokale email programma. Zo kan je altijd van de laatste email op de hoogte zijn. 

Heb je nog vragen over hoe je jouw webhosting kunt opstarten? Kom dan even op de chat. Naast webhosters zijn onze collega’s ook enthousiast over websites maken en alles wat hierbij hoort. We kunnen je dus goed op weg helpen met al jouw vragen.