Interne links aanmaken binnen WordPress

Bekijk ook eens een onderstaande artikelen

MijnHostingPartner04-07-2019

Snelheid adblocker Brave 69x verbeterd

Als je vaker onze blog posts leest dan weet je dat we bij MijnHostingPartner
Lees meer
MijnHostingPartner05-03-2021

Bibliotheek binnen WordPress

Met elke WordPress website heb je wel het een en ander aan media of dit nu
Lees meer
MijnHostingPartner04-06-2020

Hoe zorg ik voor een snelle WordPress website?

Als je gebruik maakt van een WordPress website dan wil je natuurlijk wel dat
Lees meer
MijnHostingPartner23-07-2021

Interne links aanmaken binnen WordPress

WordPress is een van de manieren om een website te maken door iedereen, met een lage instap en gemakkelijke leercurve kan je op een eenvoudige wijze een website maken. En ook nog een keer op een visuele manier, zonder te hoeven coderen. Er zijn met WordPress, en eigenlijk elke website, een hoop tips en trucs die je gaandeweg oppikt die jouw website beter laten presteren. In de blog post van deze week delen we weer een tip die je in de gereedschapskist kunt steken om jouw website gemakkelijker te indexeren maakt, en een betere gebruikerservaring biedt aan jouw website bezoekers. Interne links! Laten we beginnen met de WordPress tip van deze week. 

Wat zijn interne links?

Interne links aanmaken doe je op je website, vanuit een post, artikel of pagina link je naar een andere locatie op jouw eigen website hosting. Met deze links verlaten bezoekers dus niet jouw website, maar gaan simpelweg naar een andere locatie of pagina. Bijvoorbeeld om meer informatie te lezen op een uitgebreidere pagina, relevante informatie of verdere tips uit eerdere artikelen. Dergelijke links zijn er dus voor om pagina’s en posts te groeperen en het voor bezoekers gemakkelijk te maken om meer informatie over een bepaald onderwerp te vinden, binnen jouw website. 

Interne links hebben een hoop voordelen, deze behandelen we in het latere kopje hieronder te vinden in dit artikel. 

De voordelen van interne links 

Interne links zijn ervoor om gebruikers langer vast te houden op je website, dit geeft een bezoeker meer de kans om verder te lezen. Wat natuurlijk leuk is als jouw website hiervoor is, maar kan ook resulteren in een aankoop van jouw producten, het klikken op een affiliatie link waardoor je inkomsten kunt verdienen. Het klikken op een advertentie, of het aanmelden voor jouw nieuwsbrief. Hoe langer een bezoeker actief is op jouw website en interactief des te beter het over het algemeen is voor een hoop redenen. 

Ook zoekmachines zoals Google, Bing en DuckDuckGo vinden interne links interessant, goed geplaatste interne links naar relevante informatie kunnen jouw autoriteit voor een serie pagina’s of enkel artikel helpen. Dit kan resulteren in een hogere positie in de zoekmachine resultaten. Wat natuurlijk voor velen het hoofddoel is. Dit wordt vaak gedaan door een hoofdpagina te schrijven of anker tekst over een bepaald onderwerp. En vervolgens ondersteunende artikelen aan te maken over sub onderwerpen die relevant zijn. En dus intern kunnen linken naar de hoofdpagina. Pas hier wel mee op, aangezien misbruik hiervan ook weer kan leiden in een negatieve score. Zoals altijd met mate werkt het beste. 

Hoe maak je interne links aan binnen WordPress

Interne links aanmaken binnen WordPress gaat bijzonder eenvoudig, het is simpelweg een kwestie van het vinden van een logische plek om te linken. Bijvoorbeeld een term of onderwerp wat je eerder behandeld hebt. En het daarna linken naar een eerder geschreven bron. Dit doe je door de term te selecteren in de editor en vervolgens de volgende knop in te drukken om de link aan te maken.

Interne links aanmaken binnen WordPress

Hierna voer je de term in of artikel die je eerder hebt aangemaakt, er vormt dan een lijstje met relevante artikelen en pagina’s waarnaar je kan gaan linken. Dan is het simpelweg een optie om te selecteren, en te kiezen of de link geopend dient te worden in een nieuw tabblad. Met interne links is dit vaak niet de reguliere werkwijze, dit kan namelijk schadelijk zijn voor de gebruikerservaring. Maar als de situatie erom vraagt dan kan dit gebruikt worden. Hierna is de link direct actief. 

Interne links aanmaken binnen WordPress

Bestaande plug-in voor het aanmaken van interne links binnen WordPress

Er zijn ook een aantal plug-ins voor het aanmaken van interne links binnen WordPress websites. Een van deze plug-ins is Linkwhisperer, dit is een plug-in die er voor is gemaakt om te zorgen dat je meer interne links aanmaakt op logische plekken. 

Linkwhisperer is een gratis en betaalde versie van een plugin weer, dus hij valt eerst eens uit te proberen voordat je begint met betalen hiervoor. Zoals de meeste plug-ins en thema’s van WordPress dit hebben. Interne links zijn dus belangrijk voor de structuur van je website en de flow hiervan. Het doel van interne links is om bezoekers langer vast te houden op je website en hierdoor meer conversies genereren. Het tweede doel is om ervoor te zorgen dat jouw website beter presteert in zoekmachines zoals Google, DuckDuckGo en Bing. Maak dus vandaag nog een inventarisatie voor het aanmaken van interne links bij jouw WordPress website. En maak een succes van jouw website samen met MijnHostingPartner.nl!