Belangrijke paginas onder de 1 mb houden

Bekijk ook eens een onderstaande artikelen

MijnHostingPartner25-02-2020

WordPress websites doelwit van aanvallen

Dat WordPress veel gebruikt wordt is ondertussen al bij vrijwel iedereen al
Lees meer
MijnHostingPartner02-02-2022

Een thema voor WordPress kiezen

Er zijn een hoop verschillende overwegingen bij het kiezen tussen een thema
Lees meer
MijnHostingPartner29-03-2021

Welk hosting pakket is het beste voor WordPress

Een WordPress website kan op veel verschillende soorten manieren gehost worden.
Lees meer
MijnHostingPartner03-10-2022

Belangrijke paginas onder de 1 mb houden

Een website bestaat vaak uit vele duizenden verschillende bestanden, de opbouw en code bestanden die bepalen hoe jouw website eruit ziet, functioneert en de kernfuncties bepaald. En daarnaast heb je alle inhoud van de website zelf nog. Afbeeldingen, Video’s, audio, alles maakt onderdeel uit van je website en de content hiervan. Het is belangrijk om dit tot een gering geheel te brengen om ervoor te zorgen dat bezoekers altijd jouw website snel kunnen bereiken. En makkelijk kunnen navigeren. Laten we een kijkje nemen naar de laadtijden van niet alleen je hoofdpagina, maar ook jouw belangrijkste pagina’s.

Wat zijn je belangrijkste pagina’s?

Het vaststellen van je belangrijkste pagina’s kan natuurlijk een goede eerste stap zijn om deze te gaan optimaliseren, met elke website heb je pagina’s die populairder zijn en belangrijker. Of dit nu is omdat deze het beste gevonden kan worden via de verschillende zoekmachines, of omdat hier het meeste voor geadverteerd wordt. De belangrijke pagina’s zie je makkelijk terug als je gebruikmaakt van een statistieken tool zoals Google Analytics of anderen. Kijk simpelweg naar je paginaweergaven en zie gelijk welk percentage van je verkeer op welke pagina’s land. 

De belangrijkste pagina’s zijn voor elke website anders, als je een blog website hebt dan kan dit je populairste blog post zijn, en voor een webwinkel kan dit al gauw het populairste product zijn wat het meest verkocht wordt. Kijk dus goed naar welke pagina’s het belangrijkst zijn voor jouw website en kijk of dit allemaal klopt naar je verwachtingen. 

Inventarisatie maken van wat er allemaal ingeladen wordt

Om vervolgens jouw belangrijkste pagina’s zo snel mogelijk beschikbaar te maken is het belangrijk oom te kijken hoe ze nu al inladen. Stel dus een startlijn vast door de URL te testen in een tool zoals Google PageSpeeds, en dit ook tevens lokaal te testen. De resultaten kan je dan even een screenshot van maken om later verder te controleren en na te kijken.

Exact zien wat er allemaal ingeladen wordt op een pagina is nog steeds het meest eenvoudig door even zelf te kijken met de ingebouwde browsertools, deze kunnen geopend worden binnen Windows met F12, om vervolgens onder netwerk te kijken wat er exact allemaal ingeladen wordt. En met een waterval zie je welke gelijk het meeste tijd in beslag nemen. Vaak zie je al gelijk hier enige bottlenecks naar boven komen, en zijn er bijvoorbeeld afbeeldingen te groot of zijn er foutmeldingen in de code te zien. Dat is zaak dat je dit oplost om de snelste pagina’s te kunnen bieden aan je bezoekers. 

Snelste versies van je pagina’s maken

Om de snelste versies van je pagina’s te kunnen maken is het verstandig om eerst eens te kijken naar jouw hosting pakket. Als je nog geen gebruikmaakt van onze SSD hosting dan is het aan te raden om hier naar over te stappen. Voor een kleine investering of meerprijs heb je meer snelheid uit je hosting pakket en kan je hier een betere website op draaien. En kan je hier dus je voordeel uit halen. 

Een website heeft net als elk ander onderdeel en bestand een totale grootte, wanneer je De totale bestandsgrootte van een pagina kan op een hoop impact hebben op een aantal factoren, de gebruikerservaring is een belangrijk onderdeel wat direct impact kan hebben op vele verschillende prestaties. Zoals voor in de Google Zoekmachines, maar ook voor de ervaring op de website zelf door je gebruikers. Het is van belang dat je hier de stappen voor neemt om dit zo snel mogelijk te maken. 

Concreet kan je hier voor nakijken welke bronnen allemaal ingeladen worden, en hierin gaan strepen. Heb je wel echt dat ééne onderdeel extern nodig? Of kan je dit bijvoorbeeld ook lokaal draaien? 

Verder is het van belang dat je afbeeldingen zoveel mogelijk comprimeert en geschikt maakt voor website gebruik. Het nieuwe afbeeldingsformaat .WEBP kan hier een hoop bij helpen. MijnHostingPartner.nl ondersteund het nieuwe bestandstype natuurlijk ook al, het is alleen vereist om het MIME type nog even toe te voegen. Dit kan gemakkelijk via het control panel. Kijk hiervoor in de kennisbank hoe dit precies in zijn werk gaat. 

Het is ook van belang wanneer je een Content Management Systeem gebruikt zoals WordPress of Joomla dat je van caching gebruikmaakt. Er zijn verschillende manieren om van jouw belangrijkste pagina’s een statische versie van op te slaan die geserveerd kan worden. Dit zorgt ervoor dat jouw website sneller in te laden is op alle apparaten. En dat je hier dus sneller jouw aanbod voor de ogen van de klanten kunt zetten. 

Verder is er ook een tool van Google (PageSpeeds) beschikbaar dus om te bepalen waar er allemaal verbeteringen te behalen zijn, dit kan je testen voor en na de verschillende werkzaamheden die uitgevoerd zijn uit dit artikel. Dan zal je ook zien wat voor impact dit kan hebben in de laadtijden.