1 URL voor je website

Bekijk ook eens een onderstaande artikelen

MijnHostingPartner23-10-2021

InternetMarketingplan voor de feestdagen

Met het verkleuren van de bladeren aan de bomen komen natuurlijk alweer de
Lees meer
MijnHostingPartner03-03-2017

ASP.NET en MVC

ASP.NET Als je een tijdje meeloopt in de programmeurswereld is er een soort
Lees meer
MijnHostingPartner12-07-2023

Office 365 mail omzetten naar hosting

Beheer over je eigen zakelijke mail kan de voorkeur hebben voor vele bedrijven
Lees meer
MijnHostingPartner21-08-2021

1 URL voor je website

Met een website heb je een aantal keuzes en instellingen die je kan laten voor wat het is, de standaard URL opmaak in de meeste websites wordt daarbij niet  geoptimaliseerd. Hierdoor kan je lager scoren in zoekmachines en kan het zijn dat er verwarring ontstaat bij gebruikers van je website. Laten we behandelen in deze blog post waarom er maar 1 URL geserveerd dient te worden van je website, en hoe je dit kunt instellen. 

Een website kan gezien worden als meerdere websites door zoekmachines, aan jouw de taak om ervoor te zorgen dat jouw gewenste locatie bovenaan komt te staan en dat consequent dezelfde URL wordt geserveerd overal waar je een vermelding hebt van je website. Dit doe je dus ook door zelf discipline op te bouwen om altijd jouw volledige URL neer te zetten. Maakt niet uit of dit nu in de mail of op andere websites is. Laten we de basis behandelen van een URL en wat het exact is.

Begin bij de basis, wat is een URL

Een URL is een adres op het internet, samen met een domeinnaam zorgen ze ervoor dat jouw website zichtbaar is onder jouw domeinnaam en niet via een IP adres. Een URL is eigenlijk alles wat in de browserbalk wordt ingevoerd voor jouw website. Zoals wij bijvoorbeeld van de hoofd URL https://www.mijnhostingpartner.nl/ gebruik maken. Kan voor jouw website ook dit op dezelfde wijze worden gebruikt. Alles wat achter het domeinnaam en de domeinnaam extensie komt valt ook onder een URL. Zoals https://www.mijnhostingpartner.nl/blog/ en alles van de kennisbank bijvoorbeeld.

De URL’s dien je goed in orde te hebben voor zoekmachines zoals Google, Bing en DuckDuckGo. En dienen leesbaar en te begrijpen te zijn voor bezoekers. Bijvoorbeeld leest een /blog/1-url-voor-website makkelijker weg dan een URL die gebruikmaakt van een ID voor de post. /blog/123644?-th    als voorbeeld. Dit verliest dan ook een heleboel waarde, en zal hierdoor lastig zijn om te ranken in zoekmachines, hoe goed de content op de pagina ook is. De URL structuur is daarom erg belangrijk voor jouw website en dient vanaf het begin goed op orde te wezen.

Waarom het belangrijk is om maar 1 URL te serveren

Het is belangrijk om naast de verdere URL structuur ook maar 1 vorm hiervan te serveren, wanneer je alle URL’s ondersteund op een website dan heb je kans dat dit gezien wordt als dubbele content. En hierdoor ook weer waarde verliest in de ranking. 1 URL kan je zien als wat alles voor de URL komt. De meeste websites zullen tegenwoordig gebruikmaken van een SSL certificaat. Oftewel een beveiligde verbinding tussen de gebruiker en jouw website. Dit SSL certificaat voorkomt dat gegevens die ingevuld worden op de website, bijvoorbeeld voor een bestelling, uitgelezen kunnen worden door derden die op hetzelfde netwerk zitten. En is tevens ook een ranking factor in zoekmachines.

Serveer dus 1 versie van je domeinnaam. Dit kan zijn:https://www.mijnhostingpartner.nl

https://mijnhostingpartner.nl

https://www.mijnhostingpartner.nl 

 https://mijnhostingpartner.nl 

Maak hier een keuze uit, bij voorkeur dus een van de https URL’s. Bij het WordPress content management Systeem is dit tegenwoordig bijzonder makkelijk. Deze keuze is namelijk te maken binnen WordPress zelf met 1 knop die dit voor je regelt. Meer hierover in het volgende punt in het artikel. 

Hoe stel je dit in? Database, web.config bestand

Om 1 URL in te stellen voor je website dien je even onderzoek te doen naar de manier die jij gebruikt om de website te maken. Voor verschillende systemen gaat dit namelijk net iets anders vaak. De meest voorkomende manieren om een URL in te stellen is via de database, waar de redirect plaatsvind op website niveau. En via de web.config, waar dit op een directere wijze gebeurd. Met een database redirect kan dit net een paar milliseconden schelen in laadsnelheid, waar de web.config methode net iets sneller werkt. Met een kleine aanpassing in de web.config regel je dit gemakkelijk in. Hoe je dit exact doet lees je in ons voorgaande kennisbank artikel wat dit behandeld.

Specifiek voor WordPress kan je op de volgende handleiding vinden, hier lichten we de stappen toe.

Via de database zijn er vaak de voorkeurs URL ingesteld, dit kan je wijzigen via PHPMyAdmin of jouw beheerdersprogramma naar keuze, en deze URL wijzigen naar de https versie. Dan loopt dit verder op de juiste wijze. Wanneer je nog foutmeldingen krijgt van to many redirects, dan heb je dit naar alle waarschijnlijkheid op meerdere plekken vastgesteld. Waardoor er een redirect op een redirect ontstaat. En dus niet gaat werken. Met de web.config redirect is dit vaak goed te krijgen. 

Voor meer tips en trucs voor jouw website kan je onze blog posts volgen, en natuurlijk op de hoogte blijven via onze Social media kanalen! Bestel nu jouw website webhosting bij MijnHostingPartner.nl om ook het beste uit jouw website te halen.