WordPress website verhuizen naar andere provider
WordPress website verhuizen naar andere provider
Heb je een website maar ben je niet tevreden met je huidige hosting provider? Dan doe je er goed aan om je website over te zetten naar een andere. Een WordPress website verhuizen naar andere provider lijkt misschien erg lastig, maar als je een beetje verstand van zaken hebt, dan valt het allemaal reuze mee.
Wil je een WordPress website verhuizen naar andere provider?
Wanneer je een website hebt die WordPress heeft en je wilt deze verhuizen naar een ander provider, dan kun je dit of zelf doen – of overlaten aan een professional. Zoals eerder gezegd, het is mogelijk om het zelf te doen, maar dan moet je wel altijd een back-up instellen van je site. En het beste is om alle bestanden dan te downloaden naar je eigen computer in plaats van te vertrouwen op de back-up functie van je vorige provider of bepaalde plug-ins.
Het hebben van een back-up is cruciaal als je zelf aan de slag gaat om alle WordPress bestanden te verhuizen. Je wilt immers niet dat al je harde werk verloren gaat of dat je site schade oploopt en slecht zal gaan functioneren. Ook als je een professional je site laat verhuizen raden we aan om alsnog een back-up te maken van alle bestanden. Het kost weinig moeite en kan veel ellende voorkomen.
Hoe gaat het in zijn werk?
Goed, een WordPress website verhuizen naar andere provider werkt hetzelfde als welke andere website dan ook verhuizen. Maar je moet natuurlijk wel alle WordPress hosting files uploaden in de nieuwe database (bij je nieuwe webhost). Daarnaast moet je ook het ‘wp_config’ bestand wijzigen. Dit bestand zorgt namelijk voor de koppeling tussen je hosting provider en je WordPress site. Je kunt deze aanpassen door het te openen met een simpele tekst editor. Hier zijn de 3 dingen die je moet veranderen in dit bestand:
1.Verander de naam van de database – het ‘db_name’ gedeelte moet gewijzigd worden naar de naam van de nieuwe database.
2.Verander de gebruikersnaam van de database – hier wijzig je ‘db_user’ naar de correcte gebruikersnaam van de MySQL gebruiker.
3.Verander het wachtwoord – ‘db_pass’ moet gewijzigd worden naar het wachtwoord van de gebruiker.
Naast deze stappen zul je ook alle standaard zaken moeten doorlopen die komen kijken bij het verhuizen van een website naar een andere provider.
Hulp nodig? MijnHostingPartner.nl helpt je verder
Zie je het zelf niet voor je om je WordPress website te verhuizen naar een andere provider? Dat hoeft ook niet. Het is namelijk een vrij ingewikkeld proces en er zijn veel dingen die fout kunnen gaan. Je kunt het daarom het beste aan een professional overlaten. Bij MijnHostingPartner.nl helpen we je graag met het verhuizen van je WordPress website. Neem een kijkje welke hostingpakketten wij aanbieden en zie of je daar interesse in hebt!