Welke tekstverwerker kan ik gebruiken

Bekijk ook eens een onderstaande artikelen

MijnHostingPartner07-01-2022

Een bedrijfswebsite meer op de kaart zetten

Elk bedrijf wil natuurlijk meer bezoekers naar zijn website want hierdoor heb
Lees meer
MijnHostingPartner10-02-2019

KVK Startersdag

KVK Startersdag Een eigen zaak starten is de droom van een groot aantal mensen.
Lees meer
MijnHostingPartner01-10-2019

Geinfecteerde advertenties gebruikte lekken in Google Chrome

Veel mensen maken gebruik van Google Chrome het is op het moment namelijk
Lees meer
MijnHostingPartner30-09-2017

Welke tekstverwerker kan ik gebruiken

Welke tekstverwerker kan ik gebruiken?

Vaak krijgen we de vraag welke tekstverwerker je kunt gebruiken voor je website. Wanneer je werkt met een CMS systeem dan heb je eigenlijk altijd al een ingebakken tekstverwerker erin zitten. Maar je kan natuurlijk de teksten eerst lokaal maken om vervolgens up te loaden naar je website hosting. Waar moet je op letten wanneer je een tekstverwerker gebruikt?Dat gaan we behandelen in de volgende punten.

Verborgen tekens

Je ziet ze niet maar ze zijn er wel. Verborgen tekens zoals spaties en umlaut tekens kunnen voor problemen zorgen. Wanneer je een tekst verwerker gebruikt zoals Microsoft Word of Libreoffice dan is het vaak het geval dat er wat aan toegevoegd wordt. Het beste kan je dan de tekst eerst in kladblok plakken om vervolgens dit naar de website hosting te verplaatsen. Dit zorgt ervoor dat vrijwel alles eruit gefilterd wordt. Het enige wat je dan weer dient te doen is de stijl toepassen. Kijk in de source code van de website wat er nog meer wordt toegevoegd.

Stijl meenemen

De stijl van de tekst zoals koppen en opsommingslijsten kunnen verloren gaan wanneer je dit naar het web upload. In de source code zie je een aantal tekens. Maar wat betekenen deze tekens?Hieronder een korte samenvatting wat je tegen kan komen:

H1 t/m H6

Dit zijn de kopstukken tekst die je ziet. Wanneer je de bron code van dit artikel opent dan zie je deze stijlen op de alinea koppen. Dit heeft als voordeel dat het er overzichtelijker uitziet.

P

Staat voor een paragraaf of een alinea. Dit kan gebruikt worden voor de losse stukken tekst die onder de headers staan.

A href

Een a href staat voor een link en kan gebruikt worden om een link te maken naar een andere pagina of bestand. Hier zijn ook voorwaardes aan mee te geven zoals dofollow of nofollow. Dit is een teken voor zoekmachines wat er gebeurd moet worden wanneer je naar een pagina linkt. Algemene regel is dofollow voor jouw pagina’s. Nofollow voor pagina’s die niet relevant zijn voor zoekmachines of externe bronnen.

Afbeeldingen

Waarschijnlijk is dit informatie wat al bekend is, maar je wel tegenaan kan lopen. Wanneer je in een tekstverwerker een plaatje in de tekst zet en die vervolgens knipt en plakt in je website dan kan hij of niet gevonden worden. Of hij kan omgezet worden in losse code in de html. Dit is niet wenselijk en staat bovendien slordig. Zorg ervoor dat je plaatjes geüpload worden in je hosting space.