Webhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.be

Single page websites

Single page websites
MijnHostingPartner

Single page websites

Single page websites zijn al enige jaren populair voor het aanbieden van 1 product of dienstverlening, of als je de focus wilt leggen op 1 onderwerp of bedrijf. Laten we kijken hoe Single Page websites in elkaar steken en de nadelen en voordelen bespreken in deze blogpost. En of jij hiervoor gaat in jouw volgende project. 

Single page websites zijn goed om de aandacht vast te leggen op 1 dienst of product. Dit laat klanten en bezoekers daarom snel de keuze leggen om een aankoop te maken of een andere conversie te starten. Zoals het inschrijven van een nieuwsbrief of lanceringsmail. Met een single page website ben je echter beperkt in de overige zaken die je met een traditionele website wel beter kunt uitpakken en integreren. Zoals een aparte pagina voor contact, een webshop binnen je website en nog veel meer. 

Lancering van een product of dienst

De lancering van een nieuw product of dienst is waarschijnlijk de meest voorkomende motivator om een single page website te gaan maken. De aandacht kan dan gelijk gevestigd worden op de bepaalde dienst of product. En er is relatief minder werk voor nodig dan het opbouwen van een complete website. Zo kan de focus meer gelegd worden op de marketing en ontwikkeling van het product zelf. En niet meer gewerkt hoeft te worden voor de website.  Dat maakt het natuurlijk uitstekend geschikt voor elke startup die wel alvast een website wilt voor zijn diensten. Maar nog geen grote investering hierin wilt maken. 

Voor een Single page website hosting zijn er een hoop verschillende soorten systemen die je kunt gebruiken, natuurlijk kan ook voor een Single page layout gewerkt worden met WordPress. Er is dan te zoeken op single page thema’s om hier een geschikte voor te vinden. Dit is dan verder net zoals gebruikelijk eenvoudig te bewerken met WordPress tot een resultaat. Andere manieren zijn op te zoeken per Content Management Systemen of ze hier een thema voor beschikbaar hebben. En alternatief kan hier ook gewerkt worden met een Bootstrap thema. Hier heb je dan een razendsnel en lichte oplossing. Die op een relatief eenvoudige manier is te bewerken mits je HTML code kunt bewerken. 

Mobiele app lancering 

Ook voor mobiele apps zijn de Single Page layout websites bijzonder geschikt, als jouw hoofddoelgroep zich uitsluitend begeeft op mobiele apparaten en in de app. Dan is het doel van de website natuurlijk om bezoekers zo snel mogelijk te begeleiden naar de play store of apple store. Er kan dan even kort de positieve punten en voordelen van de app genoemd worden en de contact gegevens. Verder hoeft er ook in wezen niet meer te staan op de website voor een mobiele app.  Ideaal dus voor jouw volgende app project.

De nadelen van een Single Page website

De nadelen van een Single Page website is dat de focus nauwer licht, zo kan er moeilijker omgegaan worden met het targeten van meerdere keywords en informatie. Simpelweg omdat een single page layout niet geschikt is voor enorme langere teksten en informatie. Het gehele punt van een single page website is het gemakkelijk en overzichtelijk te maken voor mobiele gebruikers. En de informatie centraal staat. Als hier een lang verslag volgt of een hoop tekst dan gaat dit tegen de gebruiksvriendelijkheid in. Meerdere pagina’s zijn hier beter voor te gebruiken dan een enkel pagina in dat geval.

Met minder content zullen er dus voornamelijk minder kansen zijn om te ranken op zoekmachines voor een grote verzameling zoektermen. De focus zal je hierdoor meer moeten aanpassen naar 1 kleinere doelgroep. Of enkel gebruik te maken van SEA, of het adverteren op de verschillende zoekmachines. Met een Single Page website is natuurlijk agressief te marketen op jouw specifieke doelgroep voor jouw product. Of op de zoektermen die hiermee verbonden zijn. Dat maakt het dus een goede optie voor elke start up of bedrijf met een bepaalde visie.

Waar kan je voor kiezen met jouw website? 

Het is dus de vraag wat voor mogelijkheden je wilt op jouw domeinnaam en website. Wil je een uitgebreide website met verschillende pagina’s en focus. Of wil je alleen een specifieke doelgroep benaderen. Met een traditionele website layout is het groeien over de jaren wat gemakkelijker. Maar houdt ook in je achterhoofd dat bijvoorbeeld met een WordPress website die overschakeling ook relatief eenvoudig is. Met het installeren van een nieuwe thema en indeling is een Single page website hosting zo om te zetten wanneer je tegen de limieten hiervan aanloopt. 

Met andere Content Management Systemen kan dit wat lastiger zijn, of juist noodzakelijk om een ander CMS te installeren. Denk er dus over na hoe je de website nu voor je ziet. Maar ook over hoe de website over 1, 2 of 5 jaar eruit dient te zien. Een bedrijf wat enkel de website als visitekaartje gebruikt zal natuurlijk niet meer nodig hebben dan een single page layout. Maar een startup die meerdere producten heeft gelanceerd over de jaren heen zal wellicht tegen de limieten van een enkele pagina oplopen. 

Welke website layout ga jij voor met je volgende project? Laat het ons weten via Sociale Media! We horen het graag.