Webhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.be

Google Search Console problemen herkennen en oplossen

Google Search Console problemen herkennen en oplossen
MijnHostingPartner

Google Search Console problemen herkennen en oplossen

Elke website heeft wel een aantal pagina’s die in het groeiproces van een website in de vergetelheid komen te staan. Zo worden URL’s een keer gewijzigd of verwijderd. Wordt er een nieuwe pagina per ongeluk dubbel toevoegt en noem maar op. Ook is het soms niet de bedoeling dat een bepaalde pagina geïndexeerd wordt. Laten we in dit artikel eens kijken hoe je dit precies kunt controleren binnen Google Search Console, en enige problemen voor kunt zijn of in ieder geval kunt oplossen. 

Google Search Console is voor iedereen die serieus met zijn website omgaat een onmisbare tool, niet alleen krijg je inzage hoe jouw website gezien wordt door s ’werelds meest gebruikte zoekmachine. Maar kan je ook achterhalen waar sommige fouten of knelpunten van jouw website liggen. Dit is dus belangrijk voor iedere webmaster om niet alleen actief te maken voor jouw website. Maar ook om op een regelmatige basis even na te kijken en te gebruiken in je rapportages.

Groeiproces van een website

Een website groeit in zijn leven,  van meer informatie die toegevoegd wordt door jouw of je werknemers. Meer producten en andere pagina’s die toegevoegd worden. Een website die bestaat uit een pagina zal in 2022 weinig kans maken om te ranken binnen de diverse zoekmachines. Er is namelijk een groot voordeel aan het verspreiden van jouw informatie over meerdere pagina’s. Niemand staat te wachten om op 1 pagina te blijven scrollen om uiteindelijk de informatie te vinden waarnaar gezocht is.  Naarmate er meer pagina’s worden aangemaakt kan het echter ook voorkomen dat er af en toe eens iets verwijderd wordt of aangepast. En dit hierdoor wel eens verkeerd geïndexeerd wordt of niet opgepakt door Google. Dit kan om een hele boel verschillende manieren gebeuren en is dus raadzaam om eerst eens te controleren wat er precies fout gaat of niet geïndexeerd wordt binnen Google Search Console. 

Om dit op te lossen of in te zien wat er wel en niet geïndexeerd wordt van jouw website hosting kan je de volgende stappen volgen binnen Google Search Console. 

Inventariseren binnen Google Search Console naar de URL’s die gezien worden

Om te zien welke URL’s wel of niet gezien worden door Google kan je de Sitemap raadplegen, de Sitemap wordt door veel Content Management Systemen voor je al aangemaakt. En kan ook handmatig worden beheerd. Dit is verder in te zien door even via Google Search Console naar de Index  te gaan. En vervolgens naar Dekking, hier zie je gelijk enige problemen die naar boven kwamen op jouw website. Maar zie je ook welke pagina’s niet geïndexeerd worden of uitgesloten. Het is raadzaam om natuurlijk te controleren wat er precies tussen de fouten staat. Maar het is ook van belang dat je even kijkt naar wat er precies vermeld staat onder de pagina. Zo kan dit onderverdeeld worden in de volgende categorieën.

Google Search Console problemen herkennen en oplossen

Problemen oplossen binnen Google Search Console

Om enige problemen op te lossen met verschillende pagina’s is een tweede controle of crawl aan te vragen, wanneer je hierna nog steeds niet de pagina geïndexeerd krijgt dan zal enig huiswerk noodzakelijk zijn. Op de volgende pagina kan je binnen Google zien hoe dit verder in elkaar steekt en welke oplossing je dient toe te passen voor welk probleem.

https://support.google.com/webmasters/answer/7440203

Door deze pagina te navigeren kan je vervolgens zien wat de exacte reden is achter het niet weergeven van je specifieke pagina. Dit kan echter een poos duren voordat de tweede of derde crawl kan plaatsvinden.  Naar mijn ervaring gaat hier vaak een goede week overheen voordat dit pas weer zichtbaar wordt. Dit kan dus frustrerend zijn als dit net je populairste pagina is. Maar dat is nu eenmaal onderdeel van het vak. 

Wil je nu hulp hierbij of verdere raad dan kan je ook eens kijken naar onze partner MijnWebdesignPartner.nl, waarin we je verder kunnen helpen bij het hoger ranken van jouw website in Google. Zodat je niet alleen staat voor het navigeren van de wereld van het ranken in zoekmachines. En we samen eraan kunnen werken om jouw website voorop te zetten. 

Houdt dus goed het gekoppelde email adres in de gaten voor enige foutmeldingen die je tegenkomt voor Google Search Console. En controleer dit ook op een periodieke basis even handmatig of de URL’s wel allemaal kloppen. Niet overal ontvang je namelijk een mail van die je kan oppakken om te controleren.