301 404 503 foutmeldingen

Bekijk ook eens een onderstaande artikelen

MijnHostingPartner27-01-2016

MySQL vs MS-SQL

Wat zijn de verschillen tussen MySQL en MS-SQL? Dit is de vraag die we vaker
Lees meer
MijnHostingPartner02-07-2019

.NET core 3.0 komt er aan, wat is er nieuw?

Als je al lang gebruik maakt van ASP.NET hosting dan heb je dit misschien
Lees meer
MijnHostingPartner31-03-2020

Hoe kan ik mijn website het beste onderhouden?

Iedereen die een eigen website heeft zal wel het belangrijk vinden dat deze
Lees meer
MijnHostingPartner28-09-2017

301 404 503 foutmeldingen

301 404 en 503 wat is het en wat doe je ertegen?

HTTP Status codes kunnen voor de leek beangstigend zijn wanneer je dit tegenkomt op je website. Dit zijn simpelweg de browser en de server die tegen elkaar praten. Al deze codes zijn opgesplitst in 5 classes binnen de hosting. Informatieve responses, succesvolle responses, redirects, client errors en server errors.
•    100.  Betekend dat het alles in orde is tot nu toe. De server van MijnHostingPartner.nl heeft hem correct ontvangen en gaat hem nu verwerken. Geen verdere informatie is nog beschikbaar.
•    200. Het verzoek is binnengekomen en juist verwerkt .
•    300. Het verzoek is doorgestuurd naar een andere URL. Bijvoorbeeld met een doorlink van 1 hosting naar een andere hosting.
•    400. Iets is mis. Denk aan 404 niet gevonden of een 403 niet toegestaan.
•    500. Geeft aan dat het verzoek is binnengekomen en verwerkt maar de server kan je er geen toegang tot geven.
Wanneer je een 100 of 200 melding krijgt bij je website dan is er niets aan de hand. Er kan zo ook gecontroleerd worden wat er precies allemaal ingeladen wordt.  Wanneer je jouw website doorgelinkt hebt via het control panel of via je bestanden dan kan je een 300 code verwachten. Dit kan ook beteken dat er een bestand is verplaatst.

404

400 code zal iedereen mee bekend zijn. Dit is de statuscode die je krijgt wanneer een bestand of pagina niet gevonden kan worden op je website. Zoals wij bijvoorbeeld ook hebben wanneer je een pagina die niet bestaat opvraagt.

Wanneer je een eigen 404 wilt toegeven aan je website dan kan je dit op de volgende wijze doen:
404 melding toevoegen

Zo kan je een bezoeker gelijk de juiste kant opsturen wanneer er wat misgaat of er een kapotte link is.

410

Een serieuze melding is een 410 melding. Dit verwijst naar een geblokkeerde pagina door overtredingen van een wettelijk bepaalde reden. Denk aan een gecensureerde pagina of materiaal wat in overtreding gaat met de copyright wet.

503

Is een melding die tevoorschijn komt wanneer de server in onderhoud is of dat hij overbelast is. Met Shared hosting heb je er kans op dat een andere klant dit veroorzaakt.  Dit komt vaak doordat er teveel requests uitgaan naar de database of dat er een verouderde WordPress versie op staat. Wanneer je deze melding ziet dan kunt u een ticket aanmaken naar de helpdesk. Dan kijken wij dit verder na op de server.  Kijk eerst altijd even in de aankondigingen voor onderhoud.