Webhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.be

WordPress versie 6 6

WordPress versie 6 6
MijnHostingPartner

WordPress versie 6 6

WordPress heeft een nieuwe versie gelanceerd met weer verbeteringen in de core van WordPress, laten we in deze blog post een kijkje nemen wat deze verbetering zijn. En hoe je kunt controleren of jouw WordPress site deze update al heeft geïnstalleerd voor je. 

Met WordPress 6.6 kun je prachtige en samenhangende designelementen creëren en implementeren op je websites. Een nieuwe rollback-optie voor automatisch bijwerkende plugins biedt je controle, flexibiliteit en gemoedsrust.

Kleurenpaletten en lettertypesets

Voeg meer ontwerpopties toe aan elk blokthema. Blokthema-auteurs kunnen onbeperkte individuele kleur- of lettertypesets maken om meer specifieke ontwerpopties binnen hetzelfde thema aan te bieden. Deze sets bieden meer ingeperkte ontwerpmogelijkheden, waardoor je kunt aanpassen zonder de bredere styling van de site te veranderen, buiten de kleur- of typografie-instellingen.

Snelle voorvertoningen voor pagina's

Vereenvoudig je workflow met een nieuwe lay-out die is ontworpen voor pagina's. Bekijk al je pagina's en een voorvertoning van elke geselecteerde pagina voordat je gaat bewerken via een nieuwe zij-aan-zij lay-out in de Site Editor.

Rollbacks voor plugin auto-updates

Werk je plugins automatisch bij met een gerust hart. Geniet van het gemak van plugin-auto-updates met de veiligheid van rollbacks als er iets misgaat, waardoor de beveiliging van je site verbetert en de potentiële downtime wordt geminimaliseerd. Dit is een bijzonder belangrijke functie die erbij is gekomen, aangezien dit een van de meest voorkomende redenen is waarom een website opeens niet meer correct functioneert. Je kan met een druk op de knop eenvoudig terugrollen naar de eerdere versie van de plugin om je website weer werkend te maken, en contact opnemen met de makers van de plugin om het probleem opgelost te krijgen. 

Overrides

Voeg de mogelijkheid toe om inhoud in gesynchroniseerde patronen aan te passen. Sta toe dat specifieke stukjes inhoud worden aangepast in elke instantie van een gesynchroniseerd patroon, terwijl een consistente stijl voor alle instanties behouden blijft, wat toekomstige updates vereenvoudigt. Momenteel kun je overrides instellen voor de blokken Kop, Paragraaf, Knop en Afbeelding.

Prestatieverbeteringen

WordPress 6.6 bevat belangrijke updates zoals het verwijderen van overbodige WP_Theme_JSON-aanroepen, het uitschakelen van autoload voor grote opties, het elimineren van onnodige polyfill-afhankelijkheden, het lui laden van berichtinsluitingen, het introduceren van de data-wp-on-async-richtlijn en een vermindering van 33% in de sjabloonlaadtijd in de editor. Dit betekend dus weer een snellere werking van WordPress zelf, en hierdoor een prettigere werkervaring als eindervaring voor de bezoekers van je website. 

Toegankelijkheidsverbeteringen

Meer dan 55 toegankelijkheidsoplossingen en -verbeteringen richten zich op de fundamentele aspecten van de WordPress-ervaring, met name het gegevensweergavecomponent dat de nieuwe sitebewerkingservaring aandrijft en gebieden zoals de Inserter die een belangrijke manier bieden om met blokken en patronen te werken.

En nog veel meer

Voor een uitgebreid overzicht van alle nieuwe functies en verbeteringen in WordPress 6.6 kun je de feature-showcase website bezoeken.

Ontdek alles wat nieuw is

Meer leren over WordPress 6.6

Learn WordPress is een gratis bron voor nieuwe en ervaren WordPress-gebruikers. Learn staat vol met instructievideo's over het gebruik van verschillende functies in WordPress, interactieve workshops voor het verkennen van onderwerpen in detail en lesplannen voor het diepgaand verkennen van specifieke gebieden van WordPress.

Neem ook een kijkje in onze kennisbank waar we een hoop artikelen voor je hebben klaarstaan om je aan de gang te krijgen met WordPress, en alle stappen begeleiden met duidelijke screenshots en bij selecte onderwerpen ook video’s die je verder helpen.