Webhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.be

RC1 uittesten van WordPress 6 7

RC1 uittesten van WordPress 6 7
MijnHostingPartner

RC1 uittesten van WordPress 6 7

In sommige situaties is het wenselijk om de laatste versie van WordPress alvast uit te testen, voordat een update geheel uitgerold wordt voor WordPress is er altijd eerst een bèta beschikbaar, waarna de RC1 (Release Candidate 1) volgt. 

Wanneer je met een nieuw project aan de gang wilt of alvast wilt kijken of jouw specifieke issue binnen WordPress in deze nieuwe versie is opgelost kan je de volgende stappen volgen. 

Installeer de RC1 release niet op een productie website

Het is niet aan te raden om de laatste RC uitgave te testen op een productie website of een website waarvan je afhankelijk bent. Het kan namelijk zijn dat er brekende bugs inzitten die ervoor zorgen dat jouw website down gaat of anderzijds problemen kan vertonen. Installeer dit dus niet op een website die je belangrijk vindt, maar test dit uit in een lokale omgeving die je opzet, op een subdomein die je klaar hebt staan, of gewoon op een testwebsite die je onderhoud.

Zodra je de RC1 uitgave installeert op een productie website kan je vaak niet eenvoudig terug, en brand je dus vaak je handen hieraan. Wees dus verstandig hierin en installeer enkel officiële en LTS (Long Term Support) uitgaven op je websites die tellen. Dan bespaar je jezelf potentieel een hoop werk. 

Installeren op een schone of bestaande WordPress installatie

Het installeren van de RC1 uitgave is op meerdere wijze te doen, je kan het veiligst uittesten door even een subdomein hiervoor op te zetten en hier een schone WordPress installatie op te zetten met de uitgave. Of je kan dit als je al een bestaande test site hebt opgezet door het installeren van de plug-in, WordPress Beta Tester, en hierna het bleeding edge kanaal en Beta/RC only te selecteren. Je test dan de laatste versies uit op je bestaande website. 

RC1 uittesten van WordPress 6 7

Wij maken gebruik van deze optie, aangezien wij op mijndemopartner.nl een testwebsite hebben klaarstaan speciaal voor deze redenen.  Het updaten gaat hierna zoals gebruikelijk binnen WordPress, en is met twee drukken op de knop geregeld. 

De nieuwe functionaliteit in RC1 6.7

In dit voorbeeld wilden we alvast de laatste WordPress versie 6.7 uittesten voor toekomstige updates en alvast kennis te maken met de nieuwe WordPress versie. Ook wordt er binnen 6.7 het nieuwe Twenty Twenty Five thema  gelanceerd, de default thema’s zijn vaak voor basis websites die verder geen speciale eisen hebben een uitstekende keuze. En uiteraard geheel gratis in gebruik, wat voor veel gebruikers ook wenselijk is. 

Hiernaast zijn de volgende twee punten ook belangrijk om te melden binnen deze release: 

Prestatieverbeteringen

WordPress 6.7 biedt belangrijke prestatieverbeteringen, zoals snellere laadtijden voor patronen, geoptimaliseerde voorbeeldweergaven in de datacomponent, verbeterde ondersteuning voor PHP 8+ en het verwijderen van verouderde code. Ook zijn er automatische groottes voor traag geladen afbeeldingen en efficiëntere tagverwerking in de HTML-API toegevoegd.

Toegankelijkheidsverbeteringen

Meer dan 65 verbeteringen en oplossingen op het gebied van toegankelijkheid richten zich op de basisaspecten van de WordPress-ervaring. Dit omvat verbeteringen aan de gebruikersinterface en toetsenbordnavigatie in de Editor, een toegankelijke kop op de inlogschermen van WordPress en duidelijkere labels door het hele systeem.

Een vereenvoudigde manier om dynamische content te maken

Deze functie introduceert een nieuwe gebruikersinterface voor het koppelen van blokken aan aangepaste velden, waardoor de controle over dynamische content rechtstreeks in de editor komt te liggen. Koppel blokken met velden in slechts enkele klikken, wat zorgt voor meer flexibiliteit en efficiëntie bij het bouwen. Je klanten zullen er dol op zijn—alsof ze dat nog niet waren!

Laat je innerlijke lettertypefanaat los

Nieuwe stijlsectie, nieuwe mogelijkheden

Met de volgende toevoeging aan de Stijlen-interface kun je lettertypegroottepresets maken, bewerken, verwijderen en toepassen. Overschrijf de standaardinstellingen van het thema of creëer je eigen aangepaste lettergrootte, compleet met vloeiende typografie voor responsieve schaalvergroting. Ga helemaal op in de details!

Binnen WordPress 6.7 wordt het gebruikersgemak dus nog een stukje eenvoudiger en zijn er weer prestatie verbeteringen in aangebracht, waardoor je nog snellere resultaten kan verwachten met je website. Zeker met de hosting van MijnHostingPartner.nl. Met onze standaard SSD hosting en datacentra in Nederland is jouw website wereldwijd snel bereikbaar en kan deze ingezet worden voor vele doeleinden. 

Kijk jij uit naar de laatste release van WordPress?