Webhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.be

Persoonlijke ontwikkeling bij webhosting

Persoonlijke ontwikkeling bij webhosting
MijnHostingPartner

Persoonlijke ontwikkeling bij webhosting

Webhosting is een blank canvas waar jij de regie van in handen kunt nemen. Het is daarom niet een stilstaand iets en voor iedereen die begint met 1 website voor zichzelf of een passieproject uitvoert zal al gauw merken dat er vaak gevraagd word om hulp bij andere projecten. Jouw persoonlijke ontwikkeling gaat dus ook mee hoe langer je websites host en hoe vaker je verschillende projecten opstart. Laten we een kijkje nemen hoe jouw webhosting pakket ondersteuning biedt voor jouw persoonlijke ontwikkeling als webmaster en internet marketeer.

Het maken van een website

Jouw eerste website zal vaak gestart zijn met een project wat je al langere tijd in gedachten had, bijvoorbeeld een blog, een website voor jouw startup idee of simpelweg een persoonlijk freelancer profiel om jouw werk te showcasen. De eerste website kan gemaakt worden met behulp van een bootstrap template, met een Content Management Systeem of voor velen nog handmatig gecodeerd. Content Management Systemen zijn echter voor de meeste situaties de beste oplossingen en ook gemakkelijker te schalen naarmate je portfolio groeit. 

Veruit het meest populaire Content Management Systeem is WordPress, met WordPress is het gemakkelijk om een website te maken met behulp van thema’s en de makkelijke manier van het verwerken van content. En kan je de website in de meeste gevallen met een druk op de knop bijwerken naar de laatste versies. En zelfs automatisch. Dit maakt het dus geschikt om websites ook voor langere periodes te laten draaien. Wat natuurlijk vaak de bedoeling is. 

Organisch verloop van een website 

Een website heeft een organisch verloop, wat vaak begint met een Coming Soon! pagina en uitkomt op vele honderden pagina’s soms. Blijft een hoop werk en toewijding voor de meeste websites. Denk aan het grootste werkstuk of verslag wat je ooit hebt gemaakt. Een website kan vele malen meer informatie, tekst, afbeeldingen en bestanden bevatten. De meeste websites zullen echter beperkt blijven tot < 10 pagina’s. 

Met een wekelijks blog item kan je dus al rekening houden met 52 nieuwe pagina’s die er elk jaar bijkomen. Naarmate jouw website dus een langere leeftijd krijgt des te meer content en pagina’s erbij komen. Dit houdt je voor jezelf en voor de zoekmachines in het oog door het goed bij te houden van de sitemap.xml. En hier zelf ook lering uit te trekken.  Er zijn gehele afdelingen binnen grote bedrijven die bezig zijn met het inventariseren en verbeteren van bestaande pagina’s op een website. 

Het maken en verbeteren van content

Het maken en verbeteren van content is een item waarin er vaak meer geleerd wordt over de jaren heen. Ten eerste door het meer ervaring opbouwen van het maken van content zelf. Of dit nu in beeldvorm of geschreven is. En het leren van wat werkt en wat niet werkt binnen jouw website. Kijk simpelweg naar de meest populaire pagina’s op jouw website qua bezoek en resultaat, en je weet gelijk welke artikelen en pagina’s het meest aansluiten op wat bezoekers precies op jouw website zoeken. 

Er zijn ook talloze cursussen die je kunt volgen voor het verbeteren van content en de rol hiervan. Zie bijvoorbeeld de blog post van even terug over de certificeringen van SEMRUSH. Een populaire SEO  en internet marketing tool. 

De interactie met bezoekers

De interactie met bezoekers is natuurlijk voor iedere website belangrijk, wanneer je een website niet geschikt maakt voor je doelgroep kan je dit net zo goed alleen maar lokaal hosten. Je bent dus ook als webmaster verantwoordelijk voor het bijhouden van de laatste technieken en bijvoorbeeld het geschikt maken voor de laatste schermformaten. Neem bijvoorbeeld 4K schermen als voorbeeld, of een populaire nieuwe resolutie voor een smartphone. 

Als de interactie tussen een website en bezoeker positief is zal er eerder overgegaan worden tot een conversie, of een andere gewenste actie. 

Andere projecten en meerdere domeinen

Naarmate jouw eerste website uitgroeit zal het ook vaak voorkomen dat deze niet alleen blijft, er komen meerdere domeinen bij en hierbij ook meerdere websites. Bij elke hosting heb je dus de mogelijkheid nodig om te groeien, meer hierover hier beneden. Meerdere domeinen zullen voor een hoop webmasters de eerste stap zijn. Elk idee begint natuurlijk met een domeinnaam. Zo zijn er domeinen vast te leggen voor nieuwe markten die je wilt aanboren met je bestaande website. Zoals een .de domeinnaam of .be. En natuurlijk voor een ander project alvast een domeinnaam vast te leggen.

Zo zijn alle domeinen tegen een scherpe prijs te registeren bij MijnHostingPartner.nl en kan je al voor €2,50 ex btw een .nl .be of .eu vastleggen voor het eerste jaar! 

Een vaste factor, jouw hosting partner

Tijdens jouw persoonlijke ontwikkeling als Webmaster en internet marketeer heb je natuurlijk een vaste partner nodig die er voor je klaarstaat op de achtergrond. Met onze bijzonder hoge uptime van 99,99 procent en wereldwijde DNS oplossing is de website niet alleen altijd online, maar ook snel en betrouwbaar. Kijk nu voor alle mogelijkheden bij onze verschillende pakketten. En mocht je nog een vraagje hebben dan kan je altijd even online komen op onze online chat.