Webhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.be

SSD hosting vergelijken

SSD hosting vergelijken
MijnHostingPartner

SSD hosting vergelijken

SSD hosting is een manier van het hosten van een website in verhouding tot de gebruikte opslagmedia. Normaliter wordt een website gehost op regulier hosting pakket wat gebruik maakt van harde schijven. Dit is echter meer en meer niet meer de standaard. SSD hosting is meer en meer de methode om een website te hosten. Aangezien dit sneller werkt dan een normale harde schijf. Laten we alle plus en minpunten in dit artikel vergelijken. En hoe jij hier je voordeel uit kan halen.

Een SSD hosting pakket is de nieuwe standaard voor het hosten van een website gemaakt in WordPress of een ander Content Management Systeem. Dergelijke Content Management Systemen zijn over het algemeen sterk afhankelijk van de laadtijd van de opslagruimte. Aangezien ze zelf al bestaan uit een hele hoop verschillende bestanden. WordPress zelf maakt al gebruik van ruim 10.000 bestanden. Plus nog alle bestanden die je zelf toevoegt aan jouw website. Met een ander Content Management Systeem is dit vaak hetzelfde verhaal. Een SSD hosting pakket is simpelweg een andere wijze van het opslaan van de data. De server maakt dan niet meer gebruik van harde schijven voor het lezen en wegschrijven van de data. Maar maakt gebruik van de nieuwe SSD schijven waardoor jouw website bestanden ook vele malen sneller beschikbaar zijn om in te laden. 

Laadtijden van een website, is een SSD pakket de enige stap die je dient te overwegen? 

Een SSD pakket is een grote stap die je kan nemen om een website sneller te krijgen. Echter is dit niet een fix all oplossing. Een trage site door niet efficiënte code, te grootte afbeeldingen, 404 meldingen in de code of andere fouten. Kunnen er allemaal voor zorgen dat jouw website zelfs op een SSD pakket nog steeds teleurstellende resultaten kan hebben. Daarom raden we vaak aan bij MijnHostingPartner.nl om naast een upgrade naar SSD. Ook jouw website na te lopen op deze oorzaken van vertraging. Het bijvoorbeeld niet kunnen vinden van een bepaald soort bestand zoals vaak voorkomt met WOFF en WOFF2 zorgt ook altijd voor vertraging bij een website. Dit kan je verhelpen door dit simpelweg toe te voegen aan de MIME types. Dergelijke fouten in je website kan je achterhalen door de browsertools te openen met F12. En hierin te kijken bij de console zodra jouw website ingeladen wordt. 

Hierin zie je terug waar fouten in ontstaan en kan je in de meeste gevallen al een hoop oplossen. Met een aantal methodes kan je snel kijken waar dit precies in fout gaat verder.

Verder kan je ook de website eens door een externe tool halen om te bepalen waar jouw website in verbeterd kan worden. Denk hierbij aan de tools van Pingdom, Google Pagespeeds en GTMetrix. Vaak is een combinatie van deze tools gemakkelijk om te bepalen waar jouw website op vastloopt. En zie je ook gelijk een waterval waar jouw website op inlaadt. Vaak is dit het geval met het inladen van inefficiënte Javascript door Google AdSense of een andere advertentie netwerk. Advertenties zorgen nu eenmaal voor een langzamere website. Of het gebruiken van een verouderd thema. 

De snelste website, hoe bereik je die? 

Om jouw website zo snel mogelijk te maken dien je een SSD pakket te hebben,  ervoor gezorgd hebben dat jouw website geen fouten bezit. En dat jouw database ook op de laatste technologie draait. Een MariaDB database is de spirituele opvolger van een MySQL database. En werkt in onze testen en van externe partijen sneller dan een MySQL database. Zodra je de overstap maakt naar een nieuwe website met de SSD hosting, dan kan je dus ook overwegen om jouw bestaande MySQL database over te zetten naar een MariaDB omgeving. Met deze combinatie kan je de snelste resultaten verwachten van jouw website hosting. 

Andere oplossingen voor jouw website

Wanneer jouw website na het verplaatsen naar een SSD hosting pakket nog niet de gewenste resultaten behaalt dan is het zaak dat je hier een aantal stappen nog extra voor uitvoert. Controleer dus of jouw website nog fouten bevat met de browsertools onder F12, en controleer met behulp van de externe testen van Pingdom en Pagespeeds waar hier nog de bottleneck in zit. Verklein of optimaliseer jouw afbeeldingen met behulp van TinyPNG. En controleer of je bijvoorbeeld code pas naderhand in kan laden, door het inladen van javascript naar de footer te verplaatsen in plaats van in de header. Ook is het zaak om te controleren of jouw plug-ins niet voor vertraging zorgen. 

Dit kan je doen door een inventarisatie te maken van al jouw geïnstalleerde plug-ins. Te bekijken of je ze ook echt gebruikt of nodig hebt. En hier zoveel mogelijk in te maaien. Plug-ins en extra functionaliteit die niet gebruikt worden of niet nodig zijn kunnen namelijk ook voor een hoop vertraging zorgen op jouw website. Ook zijn er veel plug-ins die na updates niet meer van toepassing zijn. Bijvoorbeeld voor een redirect naar SSL of HTTPS. Dit zit al standaard in WordPress nu verweven. En het maken van tabellen of inhoudsopgaven. Dit kan je gemakkelijk via de WordPress editor nu doen. Zonder hiervoor extra plug-ins voor hoeft te installeren. 

Mocht je er dan nog steeds niet uitkomen waarom jouw website langzaam is dan is altijd even een ticket aan te maken richting de helpdesk. We helpen je graag verder wat voor jouw de juiste keuze is. En wanneer wij enige fouten kunnen oplossen dan zullen wij hiervoor een prijsopgave maken. Dit is namelijk voor elke website niet gelijk en zullen we per case dienen te bekijken waar hier de mogelijkheden liggen.