Webhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.be

Meerdere domeinen toevoegen aan je hosting

Meerdere domeinen toevoegen aan je hosting
MijnHostingPartner

Meerdere domeinen toevoegen aan je hosting

Vrijwel ieder bedrijf, start up, freelancer, of hobby blogger begint met 1 domeinnaam en 1 hosting pakket. Naarmate je jouw website langer aan het beheren bent  komen daar vaak meerdere domeinnamen bij om je portfolio uit te breiden. Of dit nu voor jezelf is, voor klanten, of voor vrienden en familie. 

Binnen de hosting pakketten van MijnHostingPartner.nl kan je in de meeste pakketten zonder problemen meerdere domeinnamen toevoegen aan 1 pakket. Laten we in deze blog post een kijkje nemen naar hoe dit in zijn werk gaat en hoe jij dit kan inzetten om het meeste te halen uit je hosting pakket. 

Organisch komen er altijd wel domeinnamen bij

We zien het bij vrijwel iedereen die voor een langere periode bij ons host, er komen altijd wel domeinnamen bij na de registratie van het eerste domeinnaam. Dit kan voorkomen door een hoop aantal redenen, maar vaak zijn de bijkomende domeinnamen variaties of andere extensies van je eerste domeinnaam. Neem als voorbeeld demodomein.nl, als jouw bedrijf hiervan gebruikmaakt en je wilt uitbreiden naar België, dan kan je ervoor kiezen om dit enkel met je .nl domeinnaam te doen. Maar vaak is het raadzaam om ook hiervoor het .be domeinnaam te registeren.

Dit niet alleen voor merkbeveiliging,  maar ook voor het aanpassen van jouw website naar de Belgische markt. Waar bepaalde nuances in tekst en andere uitingen vaak gepast zijn. Ditzelfde idee is ook voor websites die je in het Engels wilt gaan maken, een .eu domeinnaam voor de Europese markt is dan vaak de keuze, of de meest bekende domeinnaamextensie, .com.

Naast de domeinnaam extensies komen er ook vaak domeinnamen bij die aansluiten op je originele domeinnaam. Kleine variaties die je bezoekers bijvoorbeeld vaak per ongeluk gebruiken, zoals demodomeinen.nl van het eerdere voorbeeld demodomein.nl.  Of juist een veelvoorkomende tikfout die gebruikers gebruiken. Hier komt echter wel altijd een vraagteken bij of je hier de domeinnaam registratie kosten elk jaar voor wilt laten terugkomen voor enkel een tikfout. Die keuze is uiteraard aan jouw. 

En als laatst zijn er ook domeinnamen die je voor bepaalde projecten of acties registreert, voor bijvoorbeeld een tijdelijk project waar je een aparte website voor wilt opzetten. Of een project van een klant / familielid / kennis.  Zodra je jezelf in de webhosting en website wereld begeeft zullen er altijd wel mensen zijn die hier ook graag aan deel nemen, zeker als ze in die opstartfase kunnen gebruikmaken van jouw eerder opgedane ervaringen. 

Hoe werkt het bestellen van meerdere domeinen voor 1 pakket? 

Het bestellen van meerdere domeinnamen is eenvoudig te regelen door in te loggen in je reeds bestaande account bij MijnHostingPartner.nl en hierna de bestelling te plaatsen voor enkel de domeinnaamregistratie. Hierna kan je dit even aan melden via de chat of via een ticket, en dan plaatsen we het domeinnaam voor je onder je bestaande pakket. 

Dit vereisen we altijd dat dit via ons gebeurd, aangezien hier in het verleden misbruik van is gemaakt indien we dit een blanco cheque lieten. Na het toevoegen van het domeinnaam dien je vaak enkel nog even te wachten op de DNS refresh, wat een aantal uur kan duren. En hierna is je domeinnaam geheel te gebruiken zoals regulier.

Je nieuwe domeinnaam inrichten naar wens

Het nieuwe domeinnaam onder je pakket is vervolgens te gebruiken naar wens, en dit staat eenvoudig binnen je hosting pakket. Als je inlogt binnen het klantenpanel of direct via een FTP account dan zal je hem erbij zien staan binnen je directory. De website wordt ook los aangemaakt en is dus ook los te beheren qua PHP versie, App pool (in het geval van .NET pakketten), en alle andere instellingen die je hiervoor kunt maken. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je originele website hierdoor last hiervan kan ondervinden. 

Ook is met een druk op de knop WordPress te installeren binnen het klantenpanel, en met elk ander CMS is dit te installeren volgens de handleiding binnen onze kennisbank. 

Opletten voor dubbele content op meerdere domeinnamen

Indien je kiest voor een extensie zoals .be op je .nl domeinnaam is het vaak wel verstandig om op te letten voor dubbele content, dezelfde content op twee domeinnamen kan zonder dit door te geven problemen opleveren voor jouw zoekmachine ranking. En als je dit van plan bent is het raadzaam om even jezelf in te lezen op het onderwerp Canonical Tag/ URL. Je kan dan aantonen met deze tag dat deze twee domeinnamen  met elkaar verbonden zijn en dus niet gezien dienen te worden als dubbele content. 

Ook kan je ervoor kiezen om andere domeinnaam extensies of kleine variaties op je domeinnaam door te linken naar je hoofddomeinnaam. Dit kan eenvoudig via het klantenpanel met een 301 redirect. Je geeft dan alle link waarde door naar je hoofdomein, wat ook in veel situaties wenselijk kan zijn. 

Heb jij meerdere domeinnamen geregistreerd naast je originele domeinnaam? Laat het ons weten via Sociale Media!