SPAM tegengaan op je email adres

Bekijk ook eens een onderstaande artikelen

MijnHostingPartner23-08-2016

Hoe kies ik de juiste domeinnaam

Een nieuwe domeinnaam registreren is zo gebeurd. Maar welke domeinnaam is
Lees meer
MijnHostingPartner10-02-2019

Visual Studio 2019

Visual Studio 2019 Met onze ASP.NET Core hosting zijn we de webhost voor al
Lees meer
MijnHostingPartner29-01-2021

Basis van zoekwoord analyse uitgelegd

Zoekwoord optimalisatie keyword research dit zijn termen die je wellicht al
Lees meer
MijnHostingPartner22-04-2023

SPAM tegengaan op je email adres

MijnHostingPartner.nl doet er alles aan om zoveel mogelijk SPAM wat ontvangen kan worden op je email adres voor te zijn. Er zijn echter nog een aantal stappen die je zelf extra kan nemen om ervoor te zorgen dat jouw inbox zo schoon mogelijk blijft. Laten we deze behandelen in deze blog post!

Mail is en blijft een van de meest gebruikte manieren om te communiceren over het internet, met een eigen mail adres heeft jouw bedrijf of project een professionele uitstraling, wordt jouw data niet gedeeld en blijft op onze Nederlandse servers. En stel je eenvoudig jouw email adres in op elk gewenst apparaat en programma. Alsook je een webmail beschikbaar krijgt die je overal kunt benaderen via de browser. 


DNS records 

De eerste verdedigingslinie vormen de DNS records voor het beveiligen en valideren van zowel verzonden als ontvangen mail. DNS zorgt er naast het werken van de mail ook voor dat er extra validatie hierop kan plaatsvinden. Specifiek gezien zorgen hiervoor het SPF record, DKIM en DMARC record. De waarden die hierin staan bepalen hoe veilig jouw verzonden mail wordt gezien, maar ook extra validatie op de ontvangen mail. Lees hieronder verder hoe DKIM en DMARC verder in elkaar steken. 

DKIM en DMARC

Als je DKIM (DomainKeys Identified Mail) en DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance) gebruikt om je e-mails te beveiligen, zijn er verschillende voordelen die je kunt ervaren:

Voordelen van DKIM:

Verhoogde e-mailbeveiliging: Door DKIM-handtekeningen te gebruiken, kun je de authenticiteit van je e-mails verifiëren en voorkomen dat ze worden vervalst of gewijzigd tijdens verzending.

Verhoogde bezorgbaarheid: Sommige e-mailproviders gebruiken DKIM-handtekeningen om te bepalen of een e-mail al dan niet als spam moet worden gemarkeerd. Als je een DKIM-handtekening hebt, is de kans groter dat je e-mails in de inbox van de ontvanger terechtkomen.

Verhoogde reputatie: Wanneer je DKIM gebruikt, kunnen ontvangers er zeker van zijn dat je e-mails legitiem zijn. Dit kan bijdragen aan je reputatie als betrouwbare afzender.

Voordelen van DMARC:

Verbeterde e-mailbeveiliging: DMARC combineert DKIM en SPF (Sender Policy Framework) en biedt daardoor een extra beveiliging laag om de afzenderidentiteit te valideren en vast te stellen.

Meer controle over e-mailverzending: DMARC stelt je in staat om te bepalen wat er moet gebeuren met e-mails die niet door DKIM of SPF zijn geverifieerd. Je kunt ervoor kiezen deze e-mails te weigeren, door te sturen naar een specifieke map of ze te accepteren maar te markeren als verdacht. Standaard raden we aan om de policy quarantaine actief te hebben, ze gelijk weigeren kan namelijk resulteren in gemiste mail.

Verbeterde rapportage: DMARC biedt gedetailleerde rapportage over e-mails die worden verzonden vanuit jouw domein. Dit kan je helpen problemen met je e-mailinfrastructuur op te sporen en op te lossen, en je e-mailbeveiliging verder te verbeteren.

Door DKIM en DMARC te implementeren, kun je de kans op spam, phishing en andere vormen van e-mailfraude verminderen en de beveiliging en reputatie van je e-mailverzending verbeteren.

DMARC is standaard actief wanneer je een email adres aanmaakt bij MijnHostingPartner.nl, het DKIM certificaat dien je echter nog even zelf te activeren. Dit kan met een schuifje onder je email DNS records. Zie de volgende stappen hoe je dit eenvoudig kunt activeren: 


https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/e-mail/email-dns-controleren-en-herstellen/

SPAM Filtering 

Standaard staat ook al een uitgebreide SPAM filter actief die schadelijke inhoud opspoort en tegengaat. Verdachte berichten worden gemarkeerd met de markering MHP-SPAM-LOW of MHP-SPAM-MED. Er is ook een HIGH filter actief, maar deze berichten worden gelijk voor je tegengehouden. Dit zijn namelijk zeer schadelijke berichten. Als je toch een verdacht bericht hierin terug ziet die niet is gemarkeerd door de filtering, markeer hem dan gelijk, zo wordt de filtering ook getraind om nieuwere manieren en vormen beter te herkennen. 

Altijd de aandacht houden voor verdachte mail 

Zelfs met al deze maatregelingen tegen SPAM is helaas geen filter of methode 100% actief om alles tegen te houden, legitieme mails die verder door de checks komen maar wel kwade intenties hebben zijn namelijk ook een mogelijkheid. Blijf daarom altijd op de hoede met het verzenden en ontvangen van email. Net zoals je dit bent met het inloggen op je bankrekening, het inloggen op mijnoverheid en het ontvangen van vreemde WhatsApp berichten. De methoden en manieren van oplichting zullen helaas altijd blijven door ontwikkelen, en dit zal dus altijd een blijvende strijd zijn. Blijf daarom op de hoede, en houdt ook vooral bij wat de ontwikkelingen op dit gebied zijn.  

Voor een klein jaarlijks bedrag beschik je bij MijnHostingPartner.nl al over alles wat je nodig hebt voor email hosting en een domeinnaam. Plaats nu jouw bestelling en maak gelijk onbeperkt mailaccounts aan, met de beste beveiliging voor jouw email adres!