Google Chrome gebruikt nu standaard HTTPS

Bekijk ook eens een onderstaande artikelen

MijnHostingPartner26-12-2020

Teveel advertenties tonen kan dat

Om advertenties te tonen op je website kan je gebruikmaken van een groot aantal
Lees meer
MijnHostingPartner20-04-2017

Hosted Exchange en Email Hosting

Exchange en Email Hosting Bij MijnHostingPartner.nl hebben wij uitgebreide
Lees meer
MijnHostingPartner05-05-2023

Gratis informatie aanbieden op je website

Als zzp'er of bedrijf wil je natuurlijk dat potentiële klanten je vinden
Lees meer
MijnHostingPartner13-11-2023

Google Chrome gebruikt nu standaard HTTPS

Dat een SSL certificaat belangrijk is zal voor de meeste mensen geen nieuws meer zijn, al jarenlang wordt hierop gewezen als een belangrijk onderdeel waar je rekening mee dient te houden als je een website maakt. Sinds begin november 2023 is dit echter nog belangrijker geworden, aangezien Google Chrome, de meest populaire internet browser, het nu als de default beschouwd. 

HTTP dient nu expliciet ingevoerd te worden om hier nog naartoe te gaan. Of HTTPS moet geheel niet beschikbaar zijn op een website. In dit geval wordt er teruggevallen naar http. Maar dit werkt niet in alle gevallen, door de rapporten en de vragen van klanten bij ons zien we dit dat in de meeste gevallen niet goed gaat. En er in veel gevallen ERR CONNECTION RESET foutmeldingen ontstaan, of anderzijds landen op een foutmelding. 

Het is dus nu belangrijker dan ooit om nu HTTPS mogelijk te maken op je website, en dit omhoog te schuiven op je prioriteitenlijst. Zorg ervoor dat je dit in 2023 nog omzet. De overzetting van HTTP naar HTTPS is vrij eenvoudig te doen, en kan op meerdere manieren voor je website. Laten we een kijkje nog nemen naar de opties die je hiervoor hebt. 

Soorten SSL certificaten

Het DV SSL-certificaat vertegenwoordigt het basisonderdeel van beveiliging. Het enige dat wordt geverifieerd, is of de aanvrager daadwerkelijk controle heeft over het domein waarvoor het certificaat wordt aangevraagd. Het proces van validatie is geautomatiseerd, waardoor het snel kan worden voltooid. Dit type certificaat is geschikt voor eenvoudige websites waar basisgegevensbeveiliging voldoende is.

Een wildcard SSL-certificaat biedt een breder scala aan bescherming. Het dekt niet alleen een specifiek domein, maar ook alle subdomeinen ervan. Bijvoorbeeld, als je een wildcard-certificaat hebt voor *.voorbeeld.com, dan dekt het ook  www.voorbeeld.com, blog.voorbeeld.com, enzovoort. Dit maakt het ideaal voor bedrijven met diverse subdomeinen.

Met de SSL certificaten is het ook mogelijk om hier een eigen IP adres bij aan te vragen, wat ook ervoor zorgt dat je de voordelen hiervan meepakt. 

Een SSL Certificaat kan je eenvoudig bestellen via het klantenpanel onder de add ons, en kan je ook even aanvragen via een ticket richting de helpdesk. Met een betaald SSL certificaat regelen wij ook verder dat de website hier op de correcte manier gebruik van maakt, en dat al het verkeer van je website automatisch gebruik maakt van de beveiligde verbinding. 

Gratis SSL certificaat van Lets Encrypt

We hebben ook een gratis optie voor een SSL certificaat voor je klaarstaan, dankzij de partij Lets Encrypt zijn SSL certificaten toegankelijker geworden dan ooit. Aangezien deze gratis uitgegeven kunnen worden. Je kan met een druk op de knop een Lets Encrypt certificaat installeren via het klantenpanel of control panel. En hierna dit gelijk actief zien. Je website overzetten naar het gebruik van HTTPS is dan vervolgens te doen via je configuratiebestanden en in sommige gevallen de database. Raadpleeg hiervoor onze kennisbank en de documentatie van je Content Management Systeem. 

Zet dus vandaag je website nog over naar HTTPS om ervoor te zorgen dat jouw bezoekers veilig op je website kunnen browsen. En bestel of installeer het zelf gelijk via het klantenpanel. Mocht je nog meer willen lezen over de Voordelen van een Betaald SSL certificaat dan kun je dit doen in ons eerdere blog. En als je een Lets Encrypt Certificaat wilt installeren dan kan je dit zelf doen via ons kennisbank artikel

Controleer na het installeren van jouw SSL certificaat binnen Google Search Console of dit geheel klopt voor jouw website. Of voer een scan uit met een online tool hiervoor. 

Wat denk jij van deze ontwikkeling van Google Chrome? Laat het ons weten!