Beveiliging en support van Gratis thema’s binnen WordPress

Bekijk ook eens een onderstaande artikelen

MijnHostingPartner15-04-2022

SIDN jaarverslag van 2021 is nu beschikbaar

Zoals elk jaar biedt de beheerder van alle .nl domeinnamen weer een overzicht
Lees meer
MijnHostingPartner12-04-2021

De eerste artikelen schrijven voor een blog

Gefeliciteerd! Je bent een blog begonnen dit heb je gedaan met WordPress Joomla
Lees meer
MijnHostingPartner11-07-2020

Lancering MijnBackupPartner.nl voor elke Online Cloud Backup

MijnParnerGroep.nl is trots om zijn laatste partner te lanceren genaamd MijnBackupPartner.nl
Lees meer
MijnHostingPartner30-01-2023

Beveiliging en support van Gratis thema’s binnen WordPress

De vele duizenden gratis thema’s die binnen WordPress beschikbaar zijn vormen een van de grootste lokkers naar het Content Management Systeem. Met deze duizenden gratis thema’s kan je in een handomdraai ervoor zorgen dat jouw website er modern en strak uitziet, met de functionaliteit die voor jouw belangrijk is hierin.

Zoals een mooie layout voor een freelance portfolio, tot de perfecte blog voor al jouw verhalen. Een gratis thema, gecombineerd met WordPress wat van zichzelf gratis te gebruiken is, met een voordelig hosting pakket van MijnHostingPartner.nl zorgt ervoor dat je voor een lage instap een website kunt starten. Laten we in deze blog post een kijk nemen in de support en beveiliging van gratis thema’s binnen WordPress en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. 

Veiligheid van gratis WordPress thema’s

Gratis is natuurlijk mooi en voor iedereen toegankelijk met een kleiner budget, maar het kan niet ten koste gaan van de veiligheid van je WordPress website. Zodra je namelijk je tijd en moeite steekt in je website, en de gegevens opslaat van je klanten en bezoekers neem je ook de verantwoordelijkheid om jouw website zo veilig mogelijk te maken. Niet alleen tegen gegevensverlies, maar ook voor mogelijke datalekken die hierdoor kunnen ontstaan. 

Het is daarom van onmisbare waarde om ervoor te zorgen dat jouw website hierdoor veilig is, de thema keuze speelt hierin ook een grote rol. Slecht gecodeerde thema’s of thema’s die niet bijgehouden worden zorgen ervoor dat jouw website groot risico loopt op beveiligingsgebied. WordPress zelf kan namelijk nog zo veilig zijn, een thema zit zo verweven hierin dat dit een risico loopt wanneer hier een backdoor in ontstaat. 

Gratis WordPress thema’s die gedownload worden vanaf de WordPress administrator omgeving worden eerst getest op lekken en andere narigheid. En zijn daarom hiervandaan het beste te downloaden en installeren. Gratis thema via derde partijen downloaden is hierom af te raden. 

Naast de veiligheid van een thema is het ook vaak de bedoeling dat een website een aantal jaar meegaat. Als jouw thema niet meer bijgewerkt wordt, en je wordt geforceerd om over te stappen zal je in veel gevallen nog een hoop moeite dienen te steken in een ander thema geschikt te maken. Dit kan natuurlijk niet altijd gewenst zijn. Zeker niet als de insteek is om een website zo voordelig mogelijk te houden. 

Het eerste wat op je lijst dient te staan voordat je op een thema land zijn daarom de volgende onderdelen. 

Kijk naar de reviews van het gratis WordPress thema

Reviews of beoordelingen zijn een goede maatstaaf om te controleren of een thema wel in orde is, als je een hoop 5 sterren reviews van een thema terugziet over een langere periode dan weet je in de meeste gevallen dat dit vaak een goede indicatie is. Op beoordelingen alleen kan echter niet geheel vertrouwd worden. Neem ook elke beoordeling die minder dan een regel in beslag neemt niet te serieus. Veel 1 sterren beoordelingen zijn vaak van gebruikers die iets miste of niet de technische kennis hadden om dit werkend te maken. In de wereld van beoordelingen is dit namelijk vaker de norm. Zoals iedereen met een restaurant, dienst of product op het internet snel te weten zal komen. 

Hetzelfde geld echter andersom, enkel 5 sterren reviews met: Great theme!,  Awesome! Enzovoort. Geven je ook niet het totaalbeeld wat je nodig zult hebben. 

Controleer of de functionaliteit overeenkomt met je wensen

Elk thema heeft zo zijn mogelijkheden, het is aan te raden om even onder elkaar te zetten wat je met de website hosting precies wilt bereiken. En daarmee even de thema pagina langs te lopen. Een thema heeft vaak een lijstje met de mogelijkheden hiervan even onder elkaar staan. En de technische zaken die wellicht noodzakelijk zijn.  

Doe enig onderzoek naar het bedrijf of team hierachter

Wanneer jouw website enige tijd dient te blijven bestaan dan is het belangrijk dat je ook een tijd vooruit kan met het thema. Het team hierachter of bedrijf maakt dit een doorslaggevende factor in. Als je ziet dat dit het eerste thema van een bedrijf is en het net een maand bestaat, dan fungeer je vaker als beta tester voor een thema. Dit is in een productiewebsite vaak niet de beste oplossing.  Google dus even naar het aangegeven team hierachter. 

Regelmatige updates van het Thema 

Regelmatige updates aan een thema zijn belangrijk voor zowel gratis als betaalde thema’s, kijk dus na wanneer de laatste update is aan het thema. En of dit op een regelmatige basis in het verleden is gedaan. Dat geeft dan een goede indicatie hoe vaak een update verwacht kan worden. 

Support bij gratis WordPress thema’s

De support bij gratis WordPress thema’s is vrijwel altijd in mindere mate aanwezig, er is vaak een support forum waar enige vragen kunnen worden gesteld. Wanneer je echter direct support verwacht van een gratis thema dan kan je wel eens van een koude kermis thuiskomen. Met een gratis thema ben je namelijk hier vaak zelf op aangewezen om enige fouten of combinaties met Plug-ins op te lossen. Zolang je dat realiseert kan je een solide website neerzetten met behulp van een gratis thema. 

Wat is jouw favoriete gratis WordPress thema? Laat het ons weten!