Website maken voor jouw YouTube Kanaal

Bekijk ook eens een onderstaande artikelen

MijnHostingPartner25-09-2020

WordPress SPAM berichten tegengaan

SPAM berichten binnen WordPress is een item wat vaak tegengekomen wordt helaas.
Lees meer
MijnHostingPartner08-04-2023

SEO tips voor ZZPers

SEO voor ZZP'ers: Hoe je je website kunt optimaliseren voor zoekmachines Als
Lees meer
MijnHostingPartner29-07-2022

MySQL 8 databases nu beschikbaar

MySQL is een van de populairste vrij te gebruiken oplossingen voor het opslaan
Lees meer
MijnHostingPartner30-08-2023

Website maken voor jouw YouTube Kanaal

Onafhankelijke digitale contentcreatie is al geruime tijd aan het exploderen, YouTube is een van de titanen in deze wereld die al sinds decennia bedrijven maar ook particulieren in staat stelt om pijnloos hun video’s te publiceren. Jouw boodschap op het krachtige platform YouTube gebruikt worden om je boodschap te delen, verhalen te vertellen en een gemeenschap op te bouwen. Als jij al een actief YouTube-kanaal hebt en je online aanwezigheid wilt vergroten, dan is het maken van een website een slimme zet. Een goed ontworpen website kan dienen als een centrale hub voor je inhoud, contactinformatie, updates en nog veel meer. In deze gids bespreken we stap voor stap hoe je een effectieve website kunt maken voor je YouTube-kanaal.

Doel en Doelgroep Bepalen

Voordat je begint met het bouwen van je website, is het essentieel om duidelijk je doel en doelgroep te definiëren. Wil je je YouTube-inhoud presenteren, merchandise verkopen, of wil je een plek creëren waar je kijkers gemakkelijk met jou in contact kunnen komen? Identificeer je doelgroep en pas je website aan om aan hun behoeften te voldoen.

Kies een Domeinnaam en Hosting

Een goede domeinnaam is een essentieel onderdeel van je branding. Zorg ervoor dat je domeinnaam relevant is aan je YouTube-kanaal en gemakkelijk te onthouden, bij voorkeur is deze naam natuurlijk identiek aan je YouTube kanaal, met enkel een domeinnaam extensie erachter. De extensie is voornamelijk afhankelijk van je doel achter de website en je publiek hierin. Een .nl domein is bijvoorbeeld de logische keuze voor een Nederlands publiek. Nadat je je domeinnaam hebt gekozen, selecteer je een hosting pakket om verder te gaan.  Een populaire optie is een SSD pakket, waarop je moeiteloos het programma WordPress op kunt installeren. Dit kan je je gratis gebruiken binnen je hosting pakket en verder kiezen uit duizenden thema’s en plug-ins om jouw website naar wens te krijgen.  

Ontwerp en Indeling

Het ontwerp van je website moet aansluiten bij de visuele stijl van je YouTube-kanaal. Kies kleuren, lettertypen en afbeeldingen die consistent zijn met je merk. Zorg voor een overzichtelijke en intuïtieve lay-out, inclusief een duidelijke navigatiebalk die bezoekers gemakkelijk door je site leidt. WordPress stelt dit grotendeels vast met een thema wat je kiest, het thema kan hier al stijlen voor je hebben gekozen. Maar kan je ook verder aanpassen naar wens,  en dat allemaal op een visuele manier. Er hoeft dus niet gecodeerd te worden. Enkel geleerd waar je jouw gewenste instelling kunt vinden. 

Integreer YouTube-Inhoud

Een van de belangrijkste redenen om een website te hebben voor je YouTube-kanaal is om je inhoud op een meer georganiseerde manier te presenteren. Voeg secties toe voor afspeellijsten, populaire video's en recente uploads. Gebruik insluitcodes om je video's rechtstreeks op je website te tonen. Zo hoef je niet video’s twee keer up te loaden, maar kan je die moeiteloos ook op je website tonen. 

Over Mij en Contactinformatie

Creëer een 'Over Mij' pagina waar je jezelf en je YouTube-kanaal voorstelt aan bezoekers die je misschien nog niet kennen. Zorg ook voor duidelijke contactinformatie, zodat fans, potentiële samenwerkingspartners en adverteerders je gemakkelijk kunnen bereiken. Een professioneel email adres zit standaard meegeleverd in je pakket bij MijnHostingPartner.nl. Beland niet meer zonder gelezen te worden gelijk in de SPAM bij zakelijke relaties! Zoals je dit wel beland als je van een gratis email dienst uit verstuurd. 

Blog en Updates

Overweeg om een blogsectie aan je website toe te voegen. Hier kun je dieper ingaan op onderwerpen die verband houden met je YouTube-inhoud, updates delen over komende video's, persoonlijke verhalen vertellen en meer. Een blog helpt je niet alleen om je expertise te tonen, maar ook om je website regelmatig bij te werken met nieuwe inhoud. Wat tevens weer een voordeel kan zijn om de website meer op de kaart te krijgen. 

Sociale Media en Abonnementen

Integreer socialemediaknoppen waarmee bezoekers je gemakkelijk kunnen volgen op platforms zoals Instagram, Twitter en Facebook. Bied ook een manier voor bezoekers om zich te abonneren op je nieuwsbrief, zodat je ze op de hoogte kunt houden van al je updates.

Echt onafhankelijk met een eigen website

Waar je op YouTube en andere media op kunt stuiten is dat je niet altijd alles kunt delen, op jouw website sta je echter vrij om zonder controles jouw content te delen en andere meningen te uiten. Een website maak je namelijk zelf en kan je beheren zoals jij dit wilt. Dit geeft je dus meer vrijheid en opties voor bepaalde mediaprojecten die wellicht controversieel kunnen zijn. Let natuurlijk wel op dat illegale content met betrekking tot de Nederlandse wet, ook niet toegestaan is op een website. 

Met deze stappen kun je een boeiende en informatieve website maken die je YouTube-kanaal versterkt en je online aanwezigheid vergroot. Onthoud dat je website een uitbreiding is van je merk, dus investeer de tijd om het goed te doen en je zult de vruchten plukken van een betrokken online gemeenschap.