Website aanmelden bij Google

Bekijk ook eens een onderstaande artikelen

MijnHostingPartner30-04-2014

EU domeinnaam blijvend in prijs verlaagd!

Een paar dagen geleden zijn we officieel geaccrediteerd door EURID om .EU domeinnamen
Lees meer
MijnHostingPartner15-06-2024

Umbraco Hosting Opties

Welkom bij MijnHostingPartner.nl dé hostingpartner die begrijpt dat de juiste
Lees meer
MijnHostingPartner19-07-2021

WordPress 5 8 update komt 20 juli

WordPress is een van de meest gebruikte manieren om een website te maken elke
Lees meer
MijnHostingPartner11-01-2023

Website aanmelden bij Google

Wanneer je aan de gang gaat met een nieuwe website dan is dit belangrijk om ook geschikt te maken om te indexeren door Google. Wanneer je namelijk organisch zoekverkeer wilt gaan ontvangen, dan is het raadzaam om hier de nodige aandacht aan te besteden. Laten we in deze blog post een kijkje nemen naar de nodige tools en stappen die je hiervoor kunt ondernemen!

Website aanmelden bij Google, kan op meerdere manieren worden opgevat

Google heeft geen enige manier meer om jezelf hiervoor aan te melden, vele website eigenaars maken van meerdere diensten van Google gebruik om hun website aan te vullen. Met een aantal verschillende opties kan je ervoor zorgen dat jouw gewenste onderdelen gebruikt kunnen worden. En jouw website tevens in te zien is op Google met bepaalde zoektermen. 

Wil je jouw website hosting in basis aanmelden bij Google zodra je hem net hebt gemaakt? Dan kan dit via de volgende link: 

https://www.google.nl/intl/nl/add_url.html

Hier is geen absolute garantie op dat jouw website ook toegevoegd wordt aan de Google zoekmachine, en kan bijvoorbeeld geweigerd worden als je illegale content op de site aanbiedt, of anderzijds in overtreding gaat in het contentbeleid van Google.

Voor jouw website op complete manier toe te voegen aan de Google zoekmachine en hier ook meer inzicht in te krijgen, dan kan je verder lezen in de onderstaande onderdelen. Hier worden de overige tools die Google beschikbaar heeft nog nader toegelicht. Al deze diensten zijn beschikbaar en gratis (Google Ads uitgesloten) met een Google account. Als je bijvoorbeeld al een account hebt voor Gmail of YouTube dan is deze te gebruiken, het is echter vaak aan te raden om een separaat zakelijk account hiervoor aan te maken. Zodat je Privé en Zakelijk beter gescheiden kunt houden. 

Google Search Console

Google Search Console is de eerste halte die je vaak hebt als webmaster om jouw website aan te vullen met meer inzichten en tools. Met Google Search Console krijg je namelijk inzage in hoe Google jouw website precies ziet. Voor welke zoekwoorden je ranked en waar, en enige problemen toelicht op je website wanneer dit het geval is.

Google Search Console heeft geen directe impact op jouw website zijn laadsnelheid en hier worden ook geen externe bronnen voor ingeladen zodra je enkel Google Search Console actief hebt staan. Iets wat wel het geval is zodra je met Google Analytics of AdSense wilt gaan werken. Google Search Console heeft tegenwoordig ook een fijn rapportje wat je ook als niet technisch persoon gemakkelijk kunt begrijpen. Je ziet namelijk een mooi en begrijpelijk overzicht van je populairste content van de afgelopen 28 dagen, je laatste content, je populairste zoekwoorden en de bron hierachter. Dat is in het rapport Google Search Console Insights, en wordt verrijkt met een koppeling met Google Analytics indien gewenst. Dit is dus een leuk overzicht wat je altijd even in kunt kijken, en ook kunt delen met je tekstschrijvers en marketingcollega’s. 

Google Analytics

Google Analytics is vaak de manier om jouw website statistieken bij te houden en in te zien, zo kan je bijvoorbeeld inzicht krijgen in de exacte pagina’s die mensen hebben bezocht en hoelang ze op deze pagina’s hebben doorgebracht. Google Analytics is echter ook een vertragende factor in je website, zoals vrijwel alle statistiekentools. De techniek hierachter levert namelijk altijd een extra load aan op de website, die op elke pagina van je website zal ingeladen worden. Denk hier dus over na voordat je dit actief maakt. Het is echter in de meeste situaties wel wenselijk om de inzichten te krijgen die door Google Analytics mogelijk zijn. 

Maak geen Universal Analytics property meer aan voor een nieuwe website, dit is namelijk nog maar een paar maanden ondersteund door Google en zal hierna dus geen nieuwe gegevens meer verzamelen. Nieuwe Google Analytics properties dienen hierom worden aangevraagd met Google Analytics 4. 

Google AdSense 

Google AdSense is het advertentienetwerk van Google die je kunt draaien op je website, dit is het aanbieden van advertenties van derden op jouw website. Zodra jouw bezoekers deze advertentie aanklikken of zien, dan kan dit inkomsten genereren voor je. Dit is natuurlijk alleen van toepassing als je een informatieve blog of website runt, die niet zelf ook diensten of producten vaak aanbied. Een bedrijvenwebsite als loodgieter moet natuurlijk geen advertenties op zijn website gaan zetten, hier zullen namelijk je competitie op gaan bieden om op te staan.  

Google AdSense heeft een vrij lage barrière aan eisen om lid van te worden, het kan echter afgewezen worden mocht het niet aansluiten met de wensen van Google hiervoor. Kijk dus naar de eisen hier zelf voor, en breid je website uit met content, SSL certificaat en de nodige pagina’s die de voorwaarden verklaren. Hiermee heb je een grotere kans om geaccepteerd te worden. 

Google AdSense is niet de enige optie die je hebt voor het adverteren op je website, maar wel vaak in het begin de meest voor de hand liggende optie. 

Google Ads

Google Ads is het aanbieden van jouw advertenties in het Google Display, Search en overige diensten zoals een App. Hier kun jij advertenties aanbieden voor het binnenhalen van nieuwe klanten en te doorbreken in andere sectoren. Deze advertenties verschijnen op vele diverse plekken, waar jij verder de regie over hebt. Zoals bijvoorbeeld enkel het Google zoeknetwerk of de bij jouw bekende websites. 

Met advertenties voor je website kan je toegang krijgen tot een grote poel aan nieuwe klanten, dit is uiteraard wel betaald. En zal dus ook ophouden zodra jij het budget uitzet. Natuurlijke manieren zoals het ranken in de Google zoekmachine zelf zijn daarom vaak wijze investeringen. Wil je hier meer advies over krijgen voor jouw bedrijf? Neem dan ook eens contact met ons op via MijnWebdesignPartner.nl.