Waar staat E-E-A-T voor?

Bekijk ook eens een van de onderstaande artikelen

Dynamic DNS bij MijnHostingPartner.nl

Dynamic DNS bij MijnHostingPartner.nl DNS is een belangrijk onderdeel van Hosting
Lees meer

NIS2 richtlijn

Eind 2022 heeft de Europese Unie de Network Information Security Directive
Lees meer

Een blog voor mijn website, wat voegt het toe?

Een Blog is iets wat veel bedrijven gebruiken op hun website. Het is niet
Lees meer

Waar staat E-E-A-T voor?

E-E-A-T zijn factoren waar Google mee rekening houdt voor het ranken van websites in zijn zoekmachine, laten we in deze blog post behandelen waar dit exact voor staat en hoe jij dit kunt toepassen om jouw website op de kaart te krijgen in de Organische zoekresultaten van niet alleen Google, maar ook andere zoekmachines om hier verkeer mee binnen te halen naar jouw website toe.

High levels of experience, expertise, authoritativeness, and trustworthiness (E-E-A-T)

De criteria voor E-E-A-T zijn dus als volgt op te breken in de factoren waar Google naar kijkt hoe ze jouw content en website dienen neer te zetten binnen de zoekresultaten. 

Experience, Ervaring

Ervaring in een onderwerp is al langere tijd een factor waar veel naar gekeken wordt, en is een belangrijke maatstaaf naar hoe een website en voornamelijk de persoon of team hierachter ervaren is met het onderwerp. 

Indien je als fanatiek wintersporter een stuk over skiën en snowboarden schrijft, dan zal dit in de meeste gevallen een stuk interessanter zijn dan wanneer een leek of persoon die hier niet mee te maken heeft een stuk over schrijft. Deze content kan tjokvol zitten van de kenner met persoonlijke ervaringen, opinies, en meningen waar een leek niet aan kan tippen. Met de kennis en passie in een onderwerp kan je er dus voor zorgen dat jouw content iets unieks te bieden heeft. In plaats van een algemene descriptie van een artikel of skiresort. 

Expertise

Expertise in jouw content kan je dus naast jouw ervaringen verwerken, en hier bijvoorbeeld met gebruik van jouw persoonlijke ervaringen bepaalde meningen over duidelijk maken. Een artikel of product voor skiën kan alom aangeprezen worden door verschillende bronnen, maar als jij dit bijvoorbeeld niet correct vind werken of wat toe te voegen, dan is juist deze expertise een belangrijke factor die het voordeel aan jouw kant kan laten leggen. 

Authoritativeness, Autoriteit

Autoriteit binnen E-E-A-T verwijst naar hoe jouw website en jijzelf als contentmaker worden gezien als een betrouwbare bron binnen een bepaalde niche of industrie. Dit hangt nauw samen met zowel ervaring als expertise, maar legt de nadruk op externe erkenning en invloed. Google kijkt naar signalen die aangeven dat jouw content gewaardeerd en erkend wordt door anderen in jouw vakgebied. Dit kunnen bijvoorbeeld backlinks zijn van gerenommeerde websites, vermeldingen op sociale media of in nieuwsartikelen, en positieve beoordelingen van experts in jouw branche.

Daarnaast speelt persoonlijke of merkautoriteit een rol. Ben jij een gevestigde naam in jouw vakgebied? Word je geciteerd of uitgenodigd als expert? Dit soort factoren versterken jouw autoriteit en verhogen de kans dat Google jouw content hoger plaatst in de zoekresultaten.

Trustworthiness, Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is een van de meest belangrijke factoren in dit hele spel, en je dient als bron betrouwbaar te zijn voor de materie waar je content over voert. Zonder betrouwbaarheid maakt het niet uit hoeveel ervaring, expertise of autoriteit je hebt—Google en je bezoekers moeten erop kunnen vertrouwen dat de informatie op jouw website accuraat, eerlijk en veilig is.

Google beoordeelt betrouwbaarheid op verschillende manieren, zoals de transparantie van je website, de bronvermelding van je informatie en de beveiliging van je website (zoals een SSL-certificaat).

Hoe zorg je voor een betrouwbare website?

✔ Duidelijke en transparante informatie

Vermeld altijd wie de auteur is van een artikel en wat hun expertise is.
Zorg voor een duidelijke ‘Over ons’-pagina met informatie over jouw bedrijf of team.
Bied een eenvoudig te vinden contactpagina aan met meerdere manieren om contact op te nemen.

✔ Bronnen en fact-checking

Onderbouw claims met betrouwbare bronnen, zoals wetenschappelijke studies, gerenommeerde nieuwswebsites of officiële instanties.
Link naar originele bronnen en vermijd het verspreiden van niet-geverifieerde informatie.

✔ Beveiliging en privacy

Zorg ervoor dat je website een SSL-certificaat heeft (HTTPS in plaats van HTTP), zodat gebruikers veilig kunnen browsen.
Bescherm klantgegevens en communiceer duidelijk over je privacybeleid en hoe gegevens worden verwerkt.

✔ Eerlijke en transparante reviews

Als je producten of diensten bespreekt, geef dan eerlijke beoordelingen en vermeld eventuele samenwerkingen of sponsoring.
Moedig echte gebruikersreviews aan en reageer professioneel op feedback, zowel positief als negatief.

Door betrouwbaarheid centraal te stellen, creëer je niet alleen een betere gebruikerservaring, maar bouw je ook langdurig vertrouwen op bij zowel zoekmachines als bezoekers.

Wat is lage kwaliteit content? 

Lage kwaliteit content is makkelijk gemaakt, en kan ervoor zorgen dat jouw E-E-A-T score bij Google naar beneden gaat, probeer je dus in te zetten voor elke post, pagina, of andere content die je maakt. En hier altijd dezelfde aandacht en moeite in te steken voordat je dit publiceert op jouw website. Zorg ervoor met alle bovenstaande punten ervoor dat je geen reden geeft om gezicht te verliezen, en er zo voor te zorgen dat jouw website de grootste kans maakt om in de eerste zoekresultaten te komen.

Het is dus niet alleen maar voldoende om de content op jouw website te publiceren, ook dien je ervoor te zorgen dat jouw naam en merk bekend komt te staan als een betrouwbare bron. En dit ook kan laten zien op andere bronnen dan enkel jouw website. Zet je dus ook in om hier voorop te gaan staan, en begin met de solide fundering van MijnHostingPartner.nl om over alle voordelen alvast te kunnen genieten van onze hosting pakketten.