Veel voorkomende foutmeldingen

Bekijk ook eens een onderstaande artikelen

MijnHostingPartner29-10-2022

Closed Source Website Builders vs Open Source CMS

Er zijn een aantal websitebuilders of partijen waar je gemakkelijk een website
Lees meer
MijnHostingPartner25-11-2017

Pagekit hosting

Pagekit hosting Wanneer je opzoek bent naar een nieuw Content management systeem
Lees meer
MijnHostingPartner19-09-2017

WordPress plugin Display Widgets gehackt

WordPress plugin Display Widgets gehacktBij de plugin Display Widgets is een
Lees meer
MijnHostingPartner13-04-2017

Veel voorkomende foutmeldingen

Veel voorkomende foutmeldingen

Met het ontwikkelen van je website en het updaten van je webhosting kan het nog wel eens het geval zijn dat er foutmeldingen ontstaan. In de meeste gevallen is dit makkelijk te verhelpen met een aantal stappen. In onze kennisbank hebben wij voor de meest voorkomende foutmeldingen een uitgebreid artikel om dit zo eenvoudig mogelijk te maken voor je. Hierin wordt duidelijk beschreven aan de hand van screenshots welke actie je kan uitvoeren om het probleem op te lossen.

HTTP error 500

Dit kan meerdere oorzaken hebben en is in vrijwel elk geval een fout in de code. Het komt voor dat er wijzigingen aangebracht moeten worden in het web.config bestand of de rechten in de hosting space. Als dit niet correct wordt ingesteld dan ontstaat de 500 error. De eerste stap is de uitgebreide foutmeldingen aanzetten en de web.config terugzetten naar default. Dit verhelpt de meeste problemen of je kan er in ieder geval een stap verder mee. Hierna kan je kijken wat de uitgebreide foutmelding aangeeft om de fout op te lossen. Denk ook aan de PHP versie die je hebt ingesteld. De schrijfrechten zijn hierna te controleren op leesrechten, om de standaard rechten te herstellen kan je het volgende artikel volgen.

Error establishing a database connection

Dit is een standaard foutmelding die vaak bij WordPress webhosting voorkomt wanneer er geen verbinding gemaakt kan worden met je MySQL database. Je controleert hiervoor het wp-config.php bestand in de wwwroot op je database gegevens. Let op de host en de verdere instellingen om deze foutmelding op te lossen.

Wanneer je deze melding hebt in een andere applicatie dan is het belangrijk om je configuratie bestanden te controleren. Ook is de manier waarop je connectie maakt met de database van belang. Zo ondersteunen wij in de standaard actieve PHP versies geen mysql_ functies meer. Deze functie is namelijk deprecated en verwijderd in PHP 7. Je kan in plaats hiervoor mysqli_ gebruiken of PDO. Deze methodes zijn een stuk beter bestand tegen aanvallen en zorgen voor minder zwakke plekken in je website.

Controleer altijd of je op de volgende link kan inloggen met je gegevens!

https://mysqlwebadmin.nl/