Hosting gaan gebruiken

Bekijk ook eens een onderstaande artikelen

MijnHostingPartner20-02-2023

Hoe kun je zien of een website met WordPress gemaakt is?

Er zijn een hoop verschillende methoden om een website te maken WordPress
Lees meer
MijnHostingPartner15-10-2019

Een goede landingspagina, hoe kom ik er aan?

Voor jouw hosting is het belangrijk dat de landingspagina er goed uit ziet.
Lees meer
MijnHostingPartner11-05-2022

Nieuwe klanten werven

Het maakt niet uit wat voor onderneming je opstart zonder klanten zal je niet
Lees meer
MijnHostingPartner15-03-2021

Hosting gaan gebruiken

Gefeliciteerd, je hebt een hosting pakket gekocht en wil dit nu gaan gebruiken om jouw website, email en database aan te maken. In dit artikel leggen we het een en ander uit voor de eerste stappen. Laten we beginnen!

Hosting komt in vele soorten en maten, bij MijnHostingPartner.nl hebben we een aantal verschillende pakketten die gebruikt kunnen worden voor het maken en hosten van een website. Dit is op de volgende wijze onder te verdelen in de mogelijkheden. 

Managed WordPress hosting

Met onze Managed WordPress hosting pakketten hebben we alles gereed voor je om een bestaande WordPress website te hosten, of een nieuwe WordPress website op te zetten. Aangezien MijnHostingPartner.nl veel voor je uit handen neemt is dit een perfect pakket voor de beginnende WordPress gebruiker, of de gebruiker die er klaar mee is om de onderhoud van WordPress websites te doen. Dit pakket is daarvoor uitstekend te gebruiken voor iedereen die het meeste uit WordPress wilt halen. Met Managed WordPress hosting zetten wij de bestaande of nieuwe WordPress website voor je op. Zodat je gelijk aan de slag kunt zonder oponthoud.

.NET Core hosting

.NET Core hosting is ervoor geschikt om de laatste projecten te hosten die ontwikkeld zijn met .NET Core. Dit is ook bijvoorbeeld geschikt voor het hosten van applicaties gemaakt in de Content Management Systemen zoals Umbraco, DotNetNuke en Orchard. Voor de veeleisende applicatie ontwikkelaar zijn deze pakketten geschikt. Met een eigen Dedicated Pool en Dedicated Resources is het meeste te halen uit elk project wat de laatste Technologie vereist. 

Reguliere SSD hosting

Reguliere SSD hosting zullen de meeste pakketten mee afgenomen worden, met uitstekende specificaties en een snel platform om te hosten met SSD kan voor veel websites een snel resultaat worden geboekt. De SSD pakketten zijn geschikt voor WordPress websites, vrijwel elk project gemaakt in PHP, en zelfs geschikt voor de eerdere versies van ASP.NET. Zo is dit een veelzijdig pakket voor elke beginner. En voor iedereen die het niet noodzakelijk vindt om bijvoorbeeld voor de Managed WordPress hosting te kiezen. Denk er dan wel aan dat updates, beveiliging en backups dan eigen verantwoordelijkheid is. Hoe dit in zijn werk gaat wordt behandeld in de kennisbank en in onze blog posts met tips die wij delen. 

De hosting bereiken via FTP om de bestanden in te zien

De eerste stap die hierna komt na de pakket keuze is het maken van een website, dit zal in veel gevallen beginnen bij het klantenpanel en controlpanel. Hier kan namelijk een Content Management Systeem geinstalleerd worden via de Web app gallery, en hier kan ook een FTP account aangemaakt worden. Met een FTP account kan je verbinding maken met bijvoorbeeld Microsoft visual Studio, of gewoon via FileZilla. Met FileZilla kan een verbinding opgezet worden naar de hosting en hierdoor bestanden geplaatst worden. 

Na het aanmaken van een FTP account kan je gelijk aan de slag met jouw hosting pakket. Maak simpelweg verbinding en sleep de bestanden die je nodig hebt naar de wwwroot folder. Vergeet niet de web.config te bewaren en waar nodig aan te passen. En ook de standaard default.htm te verwijderen uit de wwwroot. Omdat anders jouw index bestand niet zichtbaar is. 

Database koppelingen

Na het maken van een FTP connectie zullen de meeste klanten zoeken naar een database connectie. En het aanmaken van een database zelf. Het aanmaken van een database zelf is te doen via het control panel of klantenpanel. En de connectie hierbij zal aangemaakt moeten worden in de code of in het Content Management Systeem. Met een user account en de hostnaam is dit te doen. Denk er altijd goed bij na om dit een logische naam te geven. Met een logische naam is dit kort te houden en project specifiek. Zo heb je hier in de toekomst ook nog gemakkelijk overzicht over. De connectie maak je vervolgens naar de host, dit kan bij MijnHostingPartner.nl een MySQL of MS SQL database zijn. En we zijn ook aan het werk om MariaDB beschikbaar te maken. Meer nieuws hierover later in een blog post en de aankondigingen. 

Hostnamen en hoe precies een connectie op is te zetten is in te zien in de Kennisbank. In de kennisbank zijn vrijwel alle stappen verder ook te vinden. Allemaal aan de hand van screenshots en duidelijke uitleg. Zo is altijd gemakkelijk uit te zoeken hoe een specifieke vraag beantwoord kan worden. 

Email accounts opzetten en instellen in je favoriete apparaten

Na het opzetten van de website en het aanmaken van de database is de volgende stap om een email account aan te maken en hiervoor aan de gang te gaan met jouw favoriete mail applicatie. Een email adres is gemakkelijk aan te maken via het klantenpanel. Hiervandaan kan je dan gemakkelijk emaillen en je agenda bijhouden. 

Je email adres kan je overal gebruiken met de webmail die te bereiken is via de browser. Hiervandaan beschik je over een uitgebreide interface waar je uitgebreid emails mee kunt schrijven. En ook gebruik kunt maken van een agenda, taken kunt aanmaken en kunt samenwerken met teamleden. Om voor jezelf verder te gaan kan je ook het email adres aanmelden op een telefoon in een favoriete app. Zoals wij Spark bijzonder fijn vinden werken. En ook op je laptop of desktop met een applicatie zoals Outlook.