Hoe noem je iemand die een website beheert?

Bekijk ook eens een onderstaande artikelen

MijnHostingPartner20-07-2024

Meerdere mail adressen bijhouden

Met een website heb je ook een e-mailadres nodig. Online zaken doen vertrouwt
Lees meer
MijnHostingPartner01-07-2017

Hosting Utrecht Amsterdam

Hosting Utrecht Amsterdam Wil je een nieuwe website opzetten en ben je op
Lees meer
MijnHostingPartner09-12-2020

De identiteit van je website

Wanneer we het over de identiteit van een website hebben dan kan dit ook gezien
Lees meer
MijnHostingPartner02-09-2024

Hoe noem je iemand die een website beheert?

Het maken en beheren van een website is tegenwoordig niet meer een lastige opgave, met moderne tools en software is dit niet alleen maar weggelegd voor technische mensen, maar kan je eenvoudig zelf je website starten en beheren voor jouw freelance of bedrijf. Laten we een kijkje nemen naar de verschillende opgaven die voor je liggen als Webbeheerder!

Verschillende namen voor de persoon achter een website

Elke website wordt opgezet en onderhouden door een persoon. Hoewel we momenteel nog niet zover zijn dat AI volledig autonoom een website kan maken en beheren zonder menselijke instructies, kan dit in de toekomst wellicht veranderen. Achter elke blog, freelance portfolio, of bedrijfswebsite schuilt een persoon die zijn of haar dromen wil waarmaken op het internet. Als jij die persoon bent, kun je jezelf op verschillende manieren noemen:

Webmaster

Websitebeheerder

Webadministrator

Sitebeheerder

Admin

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden voor het beheren van een website? 

Het beheren van een website brengt diverse verantwoordelijkheden met zich mee. Als webmaster draag je de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat jouw bezoekers veilig gebruik kunnen maken van je website, en dat de informatie die je aanbiedt niet alleen nuttig en relevant is, maar ook up-to-date en betrouwbaar. Hier zijn enkele van de belangrijkste verantwoordelijkheden:

1. Veiligheid van je website

Een van de belangrijkste verantwoordelijkheden van een webbeheerder is het waarborgen van de veiligheid van de website. Dit omvat:

Bescherming tegen cyberaanvallen: Zorg ervoor dat je website beveiligd is tegen hackers, malware, en andere online bedreigingen. Dit kan door het regelmatig updaten van software, het gebruik van sterke wachtwoorden, en het implementeren van beveiligingsplugins of -tools.

Versleuteling van gegevens: Als je website gevoelige informatie verwerkt, zoals persoonlijke gegevens of betalingsinformatie, is het cruciaal om te zorgen voor versleuteling via bijvoorbeeld SSL-certificaten. Dit beschermt de gegevens van je bezoekers en zorgt voor vertrouwen. Zorg er ook voor dat je zoveel mogelijk probeert om de data op te slaan op een veilige locatie, de hosting van MijnHostingPartner.nl verstuurd jouw data niet naar derde partijen, en maakt gebruik van datacentra in Utrecht en Amsterdam om jouw data volgens de Nederlandse wetgeving op te slaan. 

Regelmatig back-ups maken: Om ervoor te zorgen dat je website snel hersteld kan worden na een storing of hack, is het belangrijk om regelmatig back-ups te maken van je websitegegevens. Dit kan ook weer met kant en klare tools, maar het is wel belangrijk dat je weet hoe het proces werkt om dit weer te herstellen in het geval van ramp. 

2. Inhoud en gebruiksvriendelijkheid beheren

Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat de inhoud op je website actueel en waardevol is voor je bezoekers. Dit betekent:

Contentcreatie en -onderhoud: Regelmatig nieuwe, relevante content plaatsen en bestaande content updaten. Denk hierbij aan blogs, nieuwsberichten, productinformatie, en meer.

Gebruikerservaring (UX): Zorg ervoor dat je website gemakkelijk te navigeren is, snel laadt, en visueel aantrekkelijk is. Een goede UX verhoogt de tevredenheid van bezoekers en kan leiden tot meer conversies.

SEO-optimalisatie: Om ervoor te zorgen dat je website goed vindbaar is in zoekmachines, moet je je bezighouden met SEO (Search Engine Optimization). Dit houdt in dat je content optimaliseert met de juiste zoekwoorden en kwalitatieve backlinks. Het goed vindbaar maken van je website op zoekmachines zal op de lange termijn een belangrijke pilaar gaan vormen van bezoekers naar je website toe zien te krijgen. Waar je niet per klik voor dient te betalen. 

3. Technisch beheer

Naast de inhoudelijke en veiligheidsaspecten van je website, zijn er ook technische aspecten die je in de gaten moet houden:

Websiteprestaties monitoren: Dit omvat het controleren van laadtijden, uptime, en algemene prestaties van de website. Tools zoals Google Analytics kunnen hierbij helpen om dit inzicht in de gaten te houden. 

Onderhoud van de website: Dit betekent dat je regelmatig updates uitvoert van de website software, plugins, en thema's om ervoor te zorgen dat alles soepel blijft werken.

Probleemoplossing: Als er zich technische problemen voordoen, is het aan jou om deze op te lossen. Dit kan variëren van het herstellen van een verbroken link tot het oplossen van een complex probleem.

Je website laten groeien

Naast het beheren van je website is het ook belangrijk om te focussen op groei. Dit kan door het aantrekken van meer bezoekers, het verbeteren van conversies, en het uitbreiden van je online aanwezigheid. Hier zijn enkele strategieën om je website te laten groeien:

Contentmarketing: Creëer waardevolle content die je doelgroep aanspreekt en deel deze via verschillende kanalen, zoals sociale media en nieuwsbrieven.

Advertenties en promoties: Overweeg betaalde advertenties, zoals Google Ads of social media ads, om je bereik te vergroten en gerichte traffic naar je website te sturen.

Netwerken en samenwerking: Werk samen met andere websites, influencers, of bedrijven om je website te promoten en je netwerk te vergroten.

Neem jij ook die eerste stap naar het worden van een Websitebeheerder? Neem de stap samen met MijnHostingPartner.nl voor de juiste fundering met je hosting pakket!