Webhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.be

Hoe kies ik de juiste domeinnaam

Hoe kies  ik de juiste domeinnaam
MijnHostingPartner

Hoe kies ik de juiste domeinnaam

Hoe kies  ik de juiste domeinnaam

Een nieuwe domeinnaam registreren is zo gebeurd. Maar welke domeinnaam is het meest geschikt voor u er mee wilt doen? Zomaar overstappen van domeinnaam kan namelijk een hoop werk zijn. Vaak zit u ook een aantal jaar aan hetzelfde domein vast. Waar u rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een goede domeinnaam gaan we in deze blogpost uitzoeken.  

U dient met de volgende zaken rekening te houden:

  1. Welke extensie moet ik kiezen?
    Wanneer uw doelgroep in Nederland is dan is de meest logische keuze een .nl domein naam. Als u een speciaal bier cafe heeft dan zou u bijvoorbeeld ook een .beer extensie kunnen kiezen. Er komen jaarlijks meer extensies bij waar u uit kunt kiezen dus bekijk deze goed.
     
  2. Is de lengte van een domeinnaam van belang?
    Vaak zijn korte domeinnamen al vergeven. Men komt dus al heel snel op een wat langere domeinnaam uit. Als een domeinnaam echter te lang is om gemakkelijk te onthouden of te typen dan kan men beter op zoek gaan naar een andere. Wanneer u bijvoorbeeld  "de Boer Snackbar en Lunchroom" als bedrijfsnaam heeft dan kunt u dit op een aantal wijzes afkorten. "deBoerSnacks.nl" of bijvoorbeeld een afkorting "dBSL.nl". Wanneer klanten op uw pagina zijn kunt u natuurlijk de volledige bedrijfsnaam weergeven in de titel van uw website.
     
  3. Woordspelingen
    Mischien voor de hand liggend maar probeer geen domeinnamen te registreren waar de domeinnaam dubbel is op te vatten. Een voorbeeld is een website voor pennen genaamd penisland.com waarbij het ook opgevat kan worden als iets wat veel minder onschuldig is.
     
  4. Domeinnamen die te gefocust zijn als TLD (Top level Domain)
    Een domeinnaam kiezen die algemeen is, is vaak beter dan indien u een domeinnaam neemt die heel specifiek is. Indien u een restaurant heeft en u bent alom bekend door uw heerlijke kippengerecht dan zou u wellicht genegen zijn om bijvoorbeeld ‘LekkersteKippengerecht.nl te kiezen. Niet iedereen echter houdt van kip en daarnaast zou het kunnen zijn dat iemand bijvoorbeeld op zoek is naar een lekkere biefstuk. Als u verschillende soorten gerechten serveert is een algemenere domeinnaam zoals specialiteiten-restaurant.nl een betere keuze.
     
  5. De domeinnaam die ik wil is al bezet, wat nu?
    Het kan natuurlijk gebeuren dat de gewenste domeinnaam al bezet is. Hier kunt u vrij weinig tegen doen behalve een andere domeinnaam uitkiezen of een bod uitbrengen op de domeinnaam indien deze te koop staat. Een andere domeinnaam zou een synoniem kunnen zijn. Een advies is om een lijstje met synoniemen onder elkaar te zetten en te kijken of hier versies wel van beschikbaar zijn.
     
  6. Spellingscontrole
    We zien het af en toe voorbij komen; spelfouten in de bestelling van een domein. Als u in de laatste stap van de bestelling bent bij ons ziet u alle diensten op één rijtje. Dubbel check hier nogmaals de domeinnaam.
     
  7. Beschikbare namen op Social Media
    Wanneer u een domein naam heeft gekozen en die wilt bestellen is het verstandig om ook even social media te controleren (Facebook ,Twitter, Instagram, etc.) of de betreffende naam ook daar nog beschikbaar is. Het meest ideaal is om op elke dienst dezelfde naam te gebruiken. Zo heeft u een vaste merknaam en wordt dit beter herkend.
     
  8. Keywords
    Sleutelwoorden of Keywords zijn belangrijk voor zoekmachines om een aantal redenen. U zou kunnen overwegen om een keyword in uw domeinnaam te voegen. Indien u een snackbar heeft in Amsterdam dan kunt u overwegen om de domeinnaam te voorzien van de keyword ‘Amsterdam’ als in snackbar-amsterdam.nl. Het doel zal zijn om zo hoog mogelijk in de ranking van een zoekmachine te komen. Een keyword in een domeinnaam is niet het enige wat hier voor zorgt maar het speelt zeker mee!