Contact formulieren

Bekijk ook eens een onderstaande artikelen

MijnHostingPartner18-12-2021

Hoe maak je een webwinkel

Er zijn een hoop verschillende manieren om een webshop te gaan starten in deze
Lees meer
MijnHostingPartner23-04-2020

Mail contact met je klanten

De meeste bedrijven hebben tegenwoordig een eigen website met daarbij een
Lees meer
MijnHostingPartner17-02-2021

Paginastructuur van een website

De paginastructuur van een website is een belangrijk onderdeel van elke website.
Lees meer
MijnHostingPartner11-06-2020

Contact formulieren

Als je een eigen website of webshop hebt dan is het wel belangrijk dat mensen gemakkelijk contact met je op kunnen nemen.Je hosting moet dit natuurlijk wel ondersteunen.

Gelukkig worden contact formulieren op je website gewoon bij MijnHostingPartner ondersteund.In deze blog post behandelen we een aantal formulieren voor je WordPress website.

WPForms

We beginnen bij WPForms, dit is een plug-in die het heel makkelijk maakt om een simpel contact formulier op te stellen.De eerste indruk van deze plug-in is al direct goed.

Nadat je de plug-in gedownload en geactiveerd hebt wordt je door verwezen naar een pagina waar je een aantal mogelijkheden hebt.Je kan dan kiezen om direct een formulier te maken of om de handleiding door te lezen.

Contact formulieren

Als je klikt op de handleiding door lezen wordt je door verwezen naar de website van WPForms.Hier vind je een video instructie over hoe je je eerste contact formulier moet opstellen.

Als je de video te langdradig vind zie je er ook nog screenshots onder staan over hoe je dit in kan stellen.Dit is vooral als beginnende gebruiker erg handig en hiermee heb je zo onder de knie hoe het allemaal werkt.

Wanneer je hier eenmaal mee aan de slag gaat heb je een keuze tussen een aantal sjablonen.Een leeg formulier, een eenvoudig formulier, een nieuwsbrief formulier en een opmerkingenformulier.

Voor een simpel contact formulier kan je hiervoor gewoon een eenvoudig contact formulier selecteren.In de meeste gevallen zal dit dan ook meer dan voldoende zijn om er mee aan de slag te gaan.

Aan de linker kant van het formulier zal je een drag en drop systeem vinden met verschillende opties.Je kan deze gemakkelijk tussen je contact formulier in slepen om het gemakkelijk naar eigen wens aan te passen.

Een nadeel is wel dat veel van deze functies betaalde functies zijn.De goedkoopste licenties hiervoor kost ongeveer 80 euro per jaar en de meest uitgebreide licentie kost ruim 600 euro per jaar.

Voordelen van deze plug-in is dat het gemakkelijk te gebruiken is en erg overzichtelijk is.Het enige nadeel aan deze plug-in is dat een licentie hiervoor erg prijzig kan zijn.Contact formulier instellen met WPForms.

Ninja Forms

De volgende op ons lijstje is Ninja Forms, de eerste indruk hiervan is prima.Na activatie hiervan heb je direct de mogelijkheid om een formulier aan te maken of het sjabloon te gebruiken.

Als je een formulier wilt aanmaken heb je hierbij direct al meer mogelijkheden dan bij WPForms.Voor deze blogpost hebben we besloten om gebruik te gaan maken van een blanco formulier.

Hiernaast zal je dan een drag en drop systeem zien staan om je formulier volledig aan te passen.In tegenstelling tot WPForms heb je hier echter geen opties die alleen voor de betaalde variant zijn.

Het heeft niet lang geduurd voordat wij hier een simpel formuliertje voor hadden opgesteld en in gebruik hadden.Voor de meeste mensen is het gebruik van de gratis variant hiervoor voldoende.

Uit nieuwsgierigheid hebben we natuurlijk ook gekeken naar wat de betaalde variant te bieden heeft.De goedkoopste betaalde variant is al beschikbaar vanaf 30 euro en de duurste is 500 euro.

Met de goedkoopste variant heb je al beschikking tot het aanpassen van de layout en het uploaden van bestanden.Afhankelijk van of je dit nodig hebt of niet is dit een goede optie die redelijk betaalbaar is.

De grootste voordelen van Ninja Forms is dat je bij de gratis variant al erg uitgebreide opties hebt.Verder zijn er niet echt nadelen aan deze plug-in behalve dan dat het voor beginnende gebruikers misschien iet wat chaotisch kan zijn.Contact formulier instellen met Ninja Forms.

Contact Form 7

Dit is de plug-in die het meest gedownload is voor contact formulieren.Na het activeren hiervan viel me al direct op dat deze plug-in heel erg mooi in de admin omgeving staat.

Er wordt hier gewoon gebruik gemaakt van de huisstijl van WordPress zelf waardoor dit snel zal wennen.Wanneer de editor hiervoor geopend wordt zal het er zo uit zien.

Contact formulieren


Dit is het sjabloon voor een standaard contact formulier en deze kan je in principe al direct gebruiken.Voor een beginnende gebruiker kan dit enigszins verwarrend zijn om dit zo te zien.

Om dan vervolgens bijvoorbeeld een telefoon nummer toe te voegen kan je dan op tel drukken.Je zal dan hier nog een label aan toe moeten voegen dit kan door toe te voegen aan het formulier.

Om dit juist in te stellen kan je de voorbeelden uit het formulier gebruiken.Een van de grootste voordelen hiervan is dat deze plug-in volledig gratis is om te gebruiken maar je kan wel doneren als je dat wilt.

Nadeel is wel dat als je een leek bent op dit gebied dat het erg verwarrend kan zijn om te gebruiken.Ook het gebrek aan uitgebreide functies kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn.Contact formulier instellen met Contact Form 7.

Formidable Form Builder

Dit formulier was ons voor deze blog post eigenlijk volledig onbekend.Het eerste wat opviel na het activeren van deze plug-in is hoe simpel de layout van deze plug-in is.

Dit maakt het gemakkelijk om hiermee direct aan de slag te gaan en als je wilt kan je formulieren importeren.Toen we echter een nieuw formulier wilde aanmaken kregen we direct een hele hoop aan premium sjablonen te zien.

Deze lijst hiervan was zo groot dat we de bovenstaande gratis sjablonen eerst over het hoofd gezien hadden.Nadat we het standaard sjabloon hadden gekozen zagen we eigenlijk dat de keuzes voor de gratis opties vrij beperkt waren.

Voor de meeste contact formulieren zal dit gelukkig wel voldoende zijn.Het drag & drop systeem aan de linker kant is gelukkig erg overzichtelijk en het is makkelijk te gebruiken.

Nadeel is wel dat veel functies alleen voor de betaalde variant zijn en de betaalde variant is aan de prijzige kant.De goedkoopste variant hiervan is 150 euro per jaar en de duurste 600 euro per jaar.Contact formulier instellen met Formidable Forms.

Welke bevelen wij aan?

Een aanbeveling doen op welk contact formulier voor je WordPress Hosting het meest geschikt is vinden we erg moeilijk.Dit hangt voor namelijk van je eigen voorkeuren af en wat je precies nodig hebt.

Als je een beginnende gebruiker bent is WPForms de beste oplossing om te gebruiken.Deze is namelijk erg overzichtelijk en gemakkelijk te gebruiken en je kan binnen no time een formulier installeren.

Als je voor snelheid gaat kan je het beste ContactForm 7 gebruiken.Dit komt door de simpele layout, hierdoor neemt het niet veel resources in beslag en zal je website snel ingeladen worden.

NinjaForms kan je het beste gebruiken als je opzoek bent naar uitgebreide functionaliteiten.De gene die hiervan het meeste in het midden zit is Formidable Forms.Deze blinkt nergens in het bijzonder uit vergeleken met de rest maar is een prima keuze als je van alles wat wilt hebben.

Mocht je verder nog vragen hebben dan je altijd kijken of er een chat medewerker aanwezig is.Indien er niemand op de chat aanwezig is kan je een ticket aanmaken via ons ticket systeem.Contact via Facebook of Twitter is ook mogelijk.