Bouw je eigen professionele portfolio

Bekijk ook eens een onderstaande artikelen

MijnHostingPartner03-04-2021

Tips voor het gebruiken van Google Analytics

Google Analytics is een van de meest gebruikte website statistieken programma’s.
Lees meer
MijnHostingPartner24-05-2017

Een webshop beginnen

Een webshop beginnen waar moet je naast de hosting rekening mee houden? Deze
Lees meer
MijnHostingPartner12-01-2024

Eerste stappen voor een Online Onderneming

Met meer en meer mensen die een eigen onderneming gaan starten zijn de eerste
Lees meer
MijnHostingPartner14-01-2023

Bouw je eigen professionele portfolio

Nieuwe klanten aantrekken naar je diensten of producten als freelancer of ondernemer is vaak een van de belangrijkste onderdelen. Met een portfolio website heb je toegang tot een wereldwijd publiek, die met de juiste website en strategie aangesproken kunnen worden en omgetoverd kunnen worden tot betalende klant! Met een portfolio website kan je dus een hoop bereiken, laten we in deze blog post behandelen hoe jij jouw portfolio zelf kunt opzetten, om voordelig hiermee te beginnen. 

Manier of systeem die de fundering vormt van jouw website

Er zijn meerdere manieren om een website te maken, zo is de software keuze belangrijk voor een hoop verschillende redenen. Voor veel gebruikers is de meest voor de hand liggende keuze als starter het WordPress Content Management Systeem. Met het WordPress Content Management Systeem zijn namelijk een groot aantal van de websites op het internet mee gemaakt, en is een populaire keuze vanwege de vele gratis thema’s en plug-ins die hiervoor beschikbaar zijn. Waarmee je de website zo kan aanpassen naar wens. En dat alles op een visuele manier, zonder dat je gedwongen wordt de code in te duiken. 

WordPress is echter niet de enige keuze, en wanneer je wat meer technisch onderlegt bent of graag sleutelt met de code. Dan kan je ook eens kijken naar het Umbraco systeem. Dit is tevens een veelzijdig systeem wat robuuster is dan WordPress, aangezien dit in de laatste .NET versies is gemaakt. En dus vaak een langere houdbaarheidsdatum heeft dan een Content Management Systeem gemaakt met PHP.  

De website installeren en configureren

Om jouw portfolio te gaan maken kan je eerst het Content Management Systeem installeren, dit is met WordPress een kwestie van een druk op de knop. En kan je uitvoeren met enige handelingen. Voor andere Content Management systemen kan dit een wat langer proces zijn. Ook hierom is WordPress vaak een populaire keuze voor beginners. 

Na het installeren van jouw Content Management Systeem naar keuze kan je verder gaan met het configureren van de website hosting. Dit kan je doen door een thema te kiezen en verder aan de slag te gaan met het inrichten van de website. 

Thema kiezen die al veel voor je uit handen neemt

Met WordPress en vele andere keuzes kan je met een thema de layout bepalen en al een hoop werk uit handen nemen. Met een WordPress thema kan je eenvoudig op een visuele manier jouw website bewerken. En bijvoorbeeld een leuk lettertype kiezen,  het kleurenschema vaststellen en verder ervoor zorgen dat jouw website leuk aangekleed wordt.

Er zijn vele duizenden gratis thema’s beschikbaar binnen WordPress die je met een druk op de knop kunt installeren, ook kan je ervoor kiezen om te investeren in een betaald thema, wat via derde partijen vaak loopt. Controleer hierbij altijd wel eerst de beoordelingen en functionaliteit van je gekozen thema.

Je portfolio vullen met content en ervaringen van klanten

Een portfolio is natuurlijk de plek om niet alleen jouw werk te laten zien, maar ook de ervaringen van andere klanten. Met deze klantervaringen zoals ze vaak genoemd worden kan je laten zien dat je goed werk levert en klanten overtuigen. Hier zijn vele verschillende manieren voor om dit op je website te krijgen, WordPress kan hiervan gebruikmaken van een plug-in om dit te bereiken en op een leuke manier aan te kleden, maar kan ook van snippets en templates hiervoor gebruikmaken, zo kan je zonder extra kosten of resources een mooi resultaat neerzetten. 

Je portfolio website verspreiden en promoten 

Het is na het maken van je portfolio website natuurlijk belangrijk om deze te gaan promoten, dit kan je op een aantal manieren doen. Je kan hiervoor een budget wegzetten en adverteren via de google zoekmachine op relevante termen, op Sociale Media leuke posts maken en promoten. Maar je kan hiervoor ook op een organische manier dit te proberen te promoten. En bijvoorbeeld jouw content optimaliseren voor de zoekmachines, en een volgeling opbouwen via Sociale Media of andere kanalen zoals YouTube. 

Ben jij klaar om jouw portfolio website te gaan starten? Neem dan nu jouw voordelige pakket af bij MijnHostinPartner.nl om gelijk aan de slag te gaan!