Webhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.be

Voor welke doeleinden kan je een website maken?

Voor welke doeleinden kan je een website maken?
MijnHostingPartner

Voor welke doeleinden kan je een website maken?

Er zijn verschillende insteken die je kan hebben met een website, als ondernemer kan je gericht klanten zoeken om jouw dienstverlening uit te breiden en te verbeteren. En als blogger kan je opzoek zijn naar een medium wat je zelf geheel in de hand hebt. Er zijn vele redenen om te beginnen aan een website, en als je deze blog leest zal je al een ruw idee hebben hiervoor. Laten we echter in deze blog toelichten welke soorten websites er bestaan. En welke optie voor jouw het meeste aansluit. Lees snel verder om gelijk te gaan beginnen met jouw project!

Freelance website | het adverteren van jouw diensten of producten

Een freelancer kan op vele verschillende plekken zijn projecten en kunsten adverteren, een website fungeert echter als een thuisbasis waar dit allemaal kan samenkomen. Met een eigen domeinnaam en website, plus het email adres wat je hier voor kunt aanmaken vormt het een geheel waar je op kunt vertrouwen. Een eigen email adres is verder ook essentieel voor het communiceren met klanten en bedrijven, met een gratis of extern mail adres zoals van gmail of outlook.com kan je namelijk gelijk in de prullenbak eindigen bij menige partij. Aangezien dit niet serieus overkomt en eruitziet als SPAM. 

Een website voor een freelancer kan relatief eenvoudig in elkaar worden gezet op een aantal verschillende manieren. Lees hiervoor door onder de kop Domeinnaam keuze en de eerste stappen om hier meer over te lezen. 

Bedrijvenwebsite | thuisbasis voor zowel je klanten als je bedrijf

Een bedrijf is tegenwoordig sterk afhankelijk van een website, het vormt namelijk een thuisbasis voor niet alleen je klanten maar ook voor je werknemers. Op de website kan gecommuniceerd worden op een directe of indirecte basis met je klanten en mogelijke klanten, kan je adverteren voor je diensten en meer. En kan alle relevante informatie op een centrale plek gevonden worden. Het maakt vrijwel niet meer uit in waarin je handelt of aanbiedt, met een website bereik je iedereen in jouw doelgroep. Van jong tot oud. 

Op de website kan er contactinformatie helder gepresenteerd worden, informatie gegeven worden over jouw bedrijf zelf en hoe dit ontstaan is. En een mogelijkheid om gebruik te maken van de diensten. Denk aan een softwarebedrijf, het plaatsen van bestellingen of het aanvragen van een offerte. 

Restaurant of accommodatie website | heldere informatie en een mogelijkheid tot reserveren

Restaurants en accommodatie websites verdienen hun eigen categorie in dit artikel,  ze zijn namelijk gerelateerd aan elkaar en hebben veel van dezelfde eigenschappen. De locatie wordt getoond met mooie foto’s, de prijslijst en menukaart en een samenvatting van de beleving. Mooie foto’s van het eten en of de accommodatie is een must aangezien hier vaak de focus op wordt gelegd. Het maken en tonen van mooie foto’s zijn hierbij dus sterk van belang.

Restaurants hebben daarnaast ook een reserveringssysteem om ervoor te zorgen dat klanten gemakkelijk een plekje kunnen krijgen.  Zonder wellicht eerst een kwartier in de wachtrij te staan aan de telefoon. Dit neemt ook wat druk weg van je medewerkers.  Ditzelfde is van toepassing op een boekingssysteem van een accommodatie. Of je nu een camping bezit of een hotel, een gemakkelijk systeem om te boeken geeft je een helder inzicht en houdt dit op orde. Hier kan een systeem voor worden gebruikt op je website zelf, denk aan een WordPress plug-in. Of hier kan een bestaand extern systeem voor worden gebruikt wat je wellicht al in gebruik hebt.  Hier zijn namelijk in de meeste gevallen ook manieren voor om dit in te voegen in een website. 

Contentwebsite | schrijf en maak content wat je op een website toont

Contentwebsites nemen tevens een grote rol in voor vele websites, vaak wordt hier niet iets direct verkocht of aangeboden, maar wordt hier in plaats van de content zelf als waarde gezien. Denk hierbij aan blogs en informatieve websites. Deze websites kunnen ook de vorm aannemen van nieuwswebsites. Contentwebsites kunnen een waardevolle creatieve outlet vormen voor iedereen die nadenkt over een website. Het kan ook een “sidehustle” worden waarmee je een zakcentje kan verdienen. Content websites hebben namelijk geen direct contact nodig met klanten, en kunnen aardig passief draaien. De content is namelijk voor je aan het werk. 

Webshop | verkoop rechtstreeks producten op het internet

Met een webshop kan je op een directe manier producten verkopen op een website, een webshop kan ook gekoppeld worden aan een bestaande bedrijvenwebsite of freelance website. Hier kan je ervoor kiezen om deze te installeren op een subdomein, bijvoorbeeld shop.mijndemopartner.nl. Of je kan deze in een subfolder installeren, zoals mijndemopartner.nl/shop. Een webshop brengt altijd een aardige werklading met zich mee, en dient niet licht genomen te worden. Voorraad dient actueel gehouden te worden, producten dienen verpakt en verzonden worden, en de content op de webshop dient relevant en actueel te zijn er allen tijden. Veel mensen zoeken hiervoor een kant en klare oplossing die gebruikt kan worden. Wij hebben hiervoor ook een oplossing die gebruikt kan worden, zie MijnWebshopPartner.nl voor meer informatie en wat hierin mogelijk is. 

Domeinnaam keuze en de eerste stappen die volgen

Elke website of onderneming op het internet begint met het kiezen van een domeinnaam. Dit is het adres waar jij te vinden bent op het internet. Zoals wij MijnHostingPartner.nl voeren kan jij hier ook jouw domeinnaam voor vastleggen. Hierin is voor een onderneming die Nederland als focus heeft een .nl de logische keuze voor, je kan echter kiezen uit vrijwel elke land extensie en ook voor algemeen inzetbare domeinen zoals .com. Wereldwijd worden bepaalde domeinen beter herkend dan anderen. Denk hier dus goed over na en neem even een kladblokje voor je met een testgroep vertrouwelingen om je heen. Een domeinnaam bedenken is vaak een klus die meerdere klankborden nodig hebben. 

Na het domeinnaam gekozen te hebben is het belangrijk om deze direct te controleren op beschikbaarheid, dit is rechtstreeks te doen via onze domeinnaam configurator. Na het vastleggen van jouw domeinnaam en het gekozen hosting pakket kan je direct beginnen aan het maken van je website. Dit zullen de meeste mensen doen via het Content Management Systeem WordPress. Dit is namelijk door iedereen makkelijk te gebruiken om een website te maken, en heeft voor vele technische zaken oplossingen beschikbaar die eenvoudig gebruikt kunnen worden op een visuele wijze. Dit is echter bij lange na niet de enige manier om een website te maken, kijk hiervoor ook een in onze kennisbank om aangeraden Content Management Systemen te vinden die je kan gebruiken. Joomla, Umbraco, Drupal en vele anderen staan voor je klaar om gratis je website mee te maken.